Nejlepší jablečné štrúdly. Jednoduché záviny s vůní jablek a skořice vám zachutnají
Známe mnoho receptů na sladké štrúdly a záviny, jeden je chutnější než druhý. Často dáváme přednost rychle připraveným těstům. Pak už stačí nastrouhat jablka a můžeme se pustit do voňavého pečení. Jablečný štrúdl nám přijde určitě k chuti.
To nejlepší z jablek
Záviny a štrúdly s jablky patří mezi nejoblíbenější moučníky. I v našem receptáři je mnoho receptů na jejich přípravu. Každé těsto se chová jinak a proto se jednotlivé postupy liší. Všechny se však pečou dozlatova, jsou plné sladkých a chutných jablek a voní po skořici. Dávají se do nich často rozinky, mleté ořechy nebo mák.
Mohlo by vás zajímat
Různá těsta na chutné záviny
Náplně do závinů
Rozválené pláty těsta plníme nastrouhanými nebo jemně nakrájenými jablky. Pokud jsou kyselejší, přisladíme je cukrem nebo rozinkami, které krátce spaříme horkou vodou. K ochucení použijeme vanilkový cukr a mletou skořici, kterou jemně poprášíme po rozložené náplni. Jablka pouští šťávu, proto je posypeme strouhankou, která může (ale nemusí) být osmažená. Kdo chce, přidá mletý mák nebo ořechy.
Další oblíbená těsta
Tažený štrúdl se připravuje z těsta, které nejprve necháme přikryté nahřát a poté vytáhneme tak, že je přes něj skoro vidět. Po upečení chutná velmi dobře. Listové těsto (zvlášť mražené) se vyplatí mít vždy po ruce a pečení z něj je záležitostí chvilky. Nekynuté těsto s droždím je základem pro zvlášť oblíbené záviny.
Upečený závin necháme vychladnout. Kdo chce, ještě ho pocukruje. Po vychladnutí, pokud vydržíme chvilku počkat, závin nakrájíme na úhledné řezy. Můžeme ho podávat jako chutné pohoštění, budou z něj mít radost děti i návštěva.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 6 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno před 22 hodinami
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno 14. 6. 2024 14:16
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno 14. 6. 2024 13:56
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno 14. 6. 2024 13:25
Přečtěte si Zobrazit více
Vyhlášená bůčková pomazánka podle Kláry: Voní paprikou, česnekem a cibulí a z food festivalů mizí jako první
VIDEO: Eliška testuje pražské kebabárny. Sázkou na jistotu je shawarma na Žižkově jen za 160 Kč
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře