Závin z pomazánkového másla
Kdo by neznal tenhle tradiční dezert, který se těší velké oblibě. Hodí se jen tak ke kávě i pro slavnostní příležitost. Vyzkoušejte tento recept, kde vás sice možná překvapí použití pomazánkového másla, ale těsto bude díky němu krásně vláčné a neodolatelně dobré.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 10 736 kJ / 2 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,08 g |
Tuky | 56,91 g |
Vláknina | 23,10 g |
Cholesterol | 245 mg |
Sodík | 858 mg |
Sůl | 1,98 g |
Sacharidy | 452,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Potřebovala jsem upéct jeden závin a šla hledat do svého sešitu s recepty a tento se mi zalíbil, hlavně proto, že do tohoto receptu přijde jedno balení pomazánkového másla. V některých receptech je použito 250 g pomazánkového másla a to už doma musíte mít dvě balení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 8. 2012 18:05
Lenika:děkuji
6. 8. 2012 22:58
Zajímavý receptík, zase něco trošku jiného od závinu z listového či kynutého těsta. Vyzkoušeno, snězeno, tak už jen bodík a fotku.
28. 1. 2012 12:26
Přidala jsem krapet vody, při zadělávání těsta,+foto
7. 1. 2012 17:03
suslajda:diky za pochvalu a za foto
7. 1. 2012 15:00
výborný závin bod č. 16dovoluji si přidat foto
12. 11. 2011 17:37
AniCiz:jsem poctěna, díky
12. 11. 2011 17:34
zrovna peču zbylo mi malinko másla rozpuštěného..dala jsem tam a voní to po celém bytě ..děkuji za skvělý recept
6. 3. 2011 16:02
Rebííí, koukám jak blázen, fotky jsou supér, no jo aby taky nebyly takovým foťákem, že?
Jsem ráda, že vás štrůdlík nezklamal, děkuji!!!
Jsem ráda, že vás štrůdlík nezklamal, děkuji!!!
6. 3. 2011 15:58
ivulinkoštrůdlík je výýýborný a co hlavněhotový byl raz dvasyn odjížděl do Brna,tak jsem mu chtěla sebou honem něco upéct a vzpomněla jsem si na tento štrůdlíktrochu nám nechal,je hodný na staré rodiče
bod jsem dala,teď jen foto..kdyby se ti nelíbilo,písni,smáznu
joo a za recept děkujia všem doporučuji
bod jsem dala,teď jen foto..kdyby se ti nelíbilo,písni,smáznu
joo a za recept děkujia všem doporučuji
26. 2. 2011 23:59
Ivi, nádherná, žravá fotka! Recept důvěrně znám, takže o chuti nepochybuji
26. 2. 2011 23:16
+9Pro dva jako stvořenýRecept se mi líbí a fotky jsou nádherné
26. 2. 2011 23:16
varilamyskakasicku ,já už se taky ptala,viz níž..komentík..ano,je to rozpis na jeden štrůdlík
26. 2. 2011 23:14
Pekne a namka zkusim, dobry napad a a kolik mam pak dal placek? Nebo jen jeden strudl?? Iva
26. 2. 2011 21:59
Marcelko, je krásný, moc děkuji, jsem ráda, že se povedl, fotka výtečná.
My právě té náplně tolik nemusíme, ale to už je na každém, kolik si jablíček nastrouhá.
Ještě jednou děkuji
My právě té náplně tolik nemusíme, ale to už je na každém, kolik si jablíček nastrouhá.
Ještě jednou děkuji
26. 2. 2011 21:56
Ivi, stěny štrůdlu mám trochu tenčí(tak to chce rodinka) a o jedno jablko víc. je výborný štrůdlík a vyhovuje mi že je to na jednu nohavici, nemusím si nic dělit+fotku jsem s dovolením přidala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krabí salát s cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Lilek se žampiony, kukuřicí a fazolkami
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohový dip k zelenině i masu
Přidáno 18. 9. 2024 12:33
Husí prsa s podzimním ovocem
Přidáno 18. 9. 2024 12:00
Krůtí kousky podle asijské kuchyně
Přidáno 18. 9. 2024 07:50
Podzimní chilli salát
Přidáno 17. 9. 2024 20:00
Právě bylo uvařeno:
Sirup z rýmovníku
Daniela69 uvařila před 23 minutami
Nakládané pečené kapie
Edimka uvařila před 1 hodinou
Polévka z dýně hokkaido
IvanaMusilova uvařila před 2 hodinami
Špenátová polévka (rychlovka)
PetraHrab uvařil před 2 hodinami
Krémová polévka pórková s brambory
mejtys uvařila před 2 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru s cizrnou a kuskusem
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Polévka z libečku s kroupami
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Houbová polévka na paprice
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
Kuchtik_Mona uvařila před 3 hodinami
Bílkové řezy
Moanka uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem: Nastrouhaný uzený sýr dodá placičkám chuť a česnek vůni, tučná smetana vláčnost
Jak správně zabalit štrúdl, aby nevytekla náplň? Poradíme, jak na jednoduché a rychlé balení
Nejlepší jablečné štrúdly. Jednoduché záviny s vůní jablek a skořice vám zachutnají
Další recepty
Tématické fráze: listové těsto z pomazánkového másla těsto z pomazánkového másla štrůdl z pomazánkového másla jablečný závin ládi hrušky závin podle ládi hrušky lada hruška jablečný zavin láďa hruška závin jablkový závin ládi hrušky jablečný závin podle hrušky závin ládi hrušky recepty ládi hrušky závin recepty z pomazankoveho masla závin od ladi hrušky bezlepkový závin jablkový závin od ládi hrušky pomazánkové máslo co upéct z pomazánkového másla testo s pomazankoveho masla pomazánkové máslo recepty závin z pomazánkového těsta
Suroviny: mouka polohrubá, pomazánkové máslo, tuk hera, žloutek, sůl, jablko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice, rozinky, strouhanka, máslo, smetana, máslo
Závin z pomazánkového másla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B8rX
26 názorů