Tereza z Peče celá země: Nejvíc mě baví technické výzvy, ve kterých nevím, jak má vypadat výsledek, říká
29. 1. 2024 Rozhovory a reportáže
Tereza Olbrichtová zatím v Peče celá země ukazuje, že nemá problém s žádnou výzvou. Matka dvou holčiček překvapivě bere účast v soutěži jako inspiraci pro svou knihu, nicméně postupem času zjistila, že nakonec půjde o víc. V rozhovoru pro Toprecepty.cz manažerka z Plzně prozradila, co peče nejraději, jak se na populární show připravovala nebo s jakou ingrediencí nejraději „kouzlí“
Příprava na soutěž
Při pečení nejraději Tereza poslouchá audioknihy, ty papírové ráda sama píše. I proto se podle svých slov do Peče celá země přihlásila. V rozhovoru došla řeč na přetváření koktejlů do dezertů, náročnost technických výzev i účast v kurzech pečení.
Terezo, jste maminka dvou holčiček, tedy péct máte pro koho. Co mají holky nejraději?
Vzhledem k tomu, že moje myšky jsou ještě relativně malé - 3 a 4 roky, přijde mi, že se jim chutě mění každou chvilku. Nicméně milují makronky, pavlovky a čokoládové pralinky. Někdy jsou ale nejšťastnější za domácí piškoty, koláčky nebo jednoduchou bábovku posypanou cukrem.
Máte ráda záhady a hádanky, vyhovovalo vám tedy, že jste u některých výzev v soutěži nevěděla, co budete muset vytvořit?
Já jsem upřímně milovala všechny technické výzvy, které jsem měla možnost si vyzkoušet. Řekla bych, že pro mě bylo nejzábavnější, když jsem neměla představu, jak má finální výrobek vypadat. Což byl případ třeba Pražských koulí. Tam jsem skutečně jen tušila, jaký by asi měly mít tvar (smích).
Jak vznikla myšlenka, že se přihlásíte do Peče celá země?
Popravdě to byla spíše náhoda - hledala jsem námět do své nové knížky, jejíž děj bych chtěla zasadit do nějakého zajímavého prostředí. A kontrast mezi temnou stránkou příběhu a sladkou cukrařinou, pro kterou jsem se v poslední době nadchla, se mi zalíbil.
Mohlo by vás zajímat
Připravovala jste se doma nějak speciálně, nebo jste dokonce zvolila nějaký kurz?
Já se musím přiznat, že jsem se na casting přihlásila opravdu na poslední chvíli, takže na nějaké velké přípravy nebyl moc čas. Nicméně už dříve jsem měla tu možnost se pár kurzů účastnit, protože si myslím, že člověk by se měl kontinuálně vzdělávat ve všem, co ho baví a naplňuje.
Jste před kamerou hodně nervózní?
Vůbec. Kameramani v pořadu Peče celá země jsou neuvěřitelní profíci a zároveň strašně fajn lidi, takže jsem měla spíš pocit, že my soutěžící jsme obklopeni skupinou přátel, kteří nás všechny psychicky podporují.
Co pečete úplně nejraději, jak ze sladkého, tak ze slaného?
Já strašně ráda peču něco poprvé a úplně nejradši, pokud je to nový recept, který jsem si sama vymyslela. Moc ráda přetvářím oblíbené koktejly do dezertů, to bych řekla, že je pro moje receptury dost typické.
Jaká je vaše nejoblíbenější ingredience při pečení?
Láska a porozumění. Dělám si legraci (smích). Miluju oříšky a koření, s tím se dá fakt kouzlit.
Jste z Plzně, města piva, přesto zde chcete prorazit s kavárnou, kde budete nabízet vlastní dezerty. Máte už nakročeno ke splnění tohoto snu?
Pravda je, že jsem si ještě sama úplně nesrovnala, co je můj další cíl - nicméně něco už se začíná rýsovat, ale nechci to zakřiknou (úsměv). O snu se úplně mluvit nedá, protože mám to obrovské štěstí, že ten žiju právě teď se svojí rodinou, přáteli, kolegy a přáteli z Peče celá země.
Na Terezinu stopu v Peče celá země se můžete podívat do naší fotogalerie:
Témata
Třetí řada Peče celá země
Peče celá země 2024 byla už třetí řadou oblíbeného soutěžního pořadu, který Česká televize zařadila do svého programu na začátku roku 2024.
Porotci, soutěžící a moderátoři Peče celá země 2024
Celkem v deseti soutěžních kolech poměřilo své pekařské schopnosti dvanáct účastníků. Třetí řada Peče celá země nabídla souboj učitelky, pracovníka v IT, hudebnice ze slavné rodiny i gymnazisty. Jejich výkony hodnotili dva porotci - pekař a cukrář Josef Maršálek a cukrářka Michaela Landová. Moderování se chopili herci Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Dokonalý domácí sulc aneb Jak využít při zabijačce prasečí nožičky nebo kolínko
Jednou z oblíbených zabijačkových pochutin je i… Číst více
Nejlepší pagáče jsou se škvarky. Od škvarkových placek se ale liší. Víte čím?
Máme tu čas masopustu a zabijaček. Jednou z… Číst více
Nejoblíbenější recepty a jídla ze slovenské kuchyně. Znáte kapustnicu, živáňskou nebo pagáče?
Mezi nejoblíbenější pokrmy patří polévky, maso pečené na rožni, slanina, různé prívarky, produkty z ovčího mléka, moučná jídla, pečivo sladké i slané… Číst více
Jak připravit rybu v rosolu. Servírovat ji můžete jako slavnostní předkrm
Základem tohoto jídla je silný vývar, hlavně z různých odřezků, kůží a ploutví. Potřebujeme totiž, aby po vychladnutí hezky ztuhl a udržel si tvar.… Číst více
Aspik a sulc: Ovoce, zelenina, ryby nebo maso zalité aspikem vypadají jako zatavené do skla
Aspik se připravuje ze želatiny, která je živočišného původu nebo z agaru, který je čistě rostlinný. Samotná želatina ani agar nemají žádnou chuť,… Číst více
Jak se připravuje vaječná tlačenka? Báječné studené pohoštění nejen pro koledníky
Vaječná tlačenka je aspiková pochoutka z vajíček a zeleniny. Připravujeme ji buď jako chutné pohoštění pro koledníky, nebo k využití uvařených vajec… Číst více
Časté chyby při přípravě aspiku a sulcu: Málo želatiny nebo slabý vývar způsobí, že aspik neztuhne
Aspik je rosol, který připravíme ze želatiny nebo agaru. Někdy aspikem nazýváme i sulc z masového vývaru. Bohužel se stane, že i tak jednoduchý pokrm… Číst více
Pečeme s Ivou: Pagáčky s klobásou zpestří pohoštění pro koledníky, ale skvělé jsou i jindy
Také se u vás na Velikonoce stoly prohýbají pod… Číst více
Peče celá země: Pět nápadů na úžasné slané dobroty plné křupavých škvarků a kysaného zelí
V sobotu čeká soutěžící pořadu Peče celá země… Číst více
Poctivá tlačenka jako od mistra řezníka: Základem je správné ochucení a kvalitní vývar z kůží a nožiček
Někdo na zabijačce nejvíc miluje jitrnice a… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Šestnáctiletý talent z Peče celá země Antonín: Přihlásit do soutěže jsem se nechtěl, přesvědčily mě spolužačky
Tereza z Peče celá země: Nejvíc mě baví technické výzvy, ve kterých nevím, jak má vypadat výsledek, říká
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Sylvie z Peče celá země: Proklínala jsem se za to, že jsem na vlastní svatbu pekla pro šedesát lidí, vzpomíná se smíchem
Kouzlíme s piškoty: Tři nejlepší recepty na nepečené moučníky, které zvládne každý