Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kouzlíme s piškoty: Tři nejlepší recepty na nepečené moučníky, které zvládne každý
Piškotové dezerty jsou snadné a rychlé! (Ilustrační foto) Zdroj: Toprecepty.cz, frejka 55

Balíček piškotů může zachránit i život. Inu, to asi ne, ale rozhodně má moc pomoci hospodyňce, která nestíhá, s přípravou dezertu pro návštěvu nebo k nedělní kávě. Vybrali jsme tři naše oblíbené nepečené sladké recepty z piškotů, které zvládne opravdu každý. Vyzkoušíte?

Tiramisu "počesku"

Tiramisu je populární dezert z espressa, amaretta a mascarpone. Pokud se vám nechce shánět mascarpone, můžete jej nahradit měkkým tvarohem nebo tučnou zakysanou smetanou. Nebude to pak sice pravé Tiramisu, ale chuť bude stále skvělá.

Co budeme potřebovat:

  • 1 balíček obyčejných piškotů nebo balíček cukrářských piškotů
  • 500 gramů mascarpone nebo měkkého tvarohu nebo tučné zakysané smetany (smetana je nejméně vhodná, ale jde to)
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 2 lžíce kakaa holandského typu
  • 1 espresso nebo 1 malý hrnek silné černé kávy (lze použít i rozpustnou)
  • 50 ml amaretta (volitelné)

Postup: V míse vyšleháme smetanu ke šlehání, přidáme oba druhy cukru, a pak do směsi ruční metlou vmícháme mascarpone/tvaroh/zakysanou smetanu. V mističce smícháme kávu s amarettem, případně necháme samotnou kávu. Připravíme si formu na dort nebo nějakou jinou vhodnou nádobu. Piškoty zlehka namáčíme do kávy a klademe je do formy, dokud nevznikne vrstva. Tu zasypeme kakaem. Pak vytvoříme vrstvu krému. Opět ji poklademe piškoty v kávě, posypeme kakaem. Následuje ještě jednou krém a celý dezert završíme vrstvou piškotů a kakaa. Hotový dezert necháme přes noc zatuhnout v lednici. Tip: Při přípravě domácího Tiramisu se nám osvědčilo vyskládat do formy suché piškoty a kávou je jen pokapat. Namáčené piškoty se totiž rychleji "rozblemcají" a konzistence celého dezertu bude řidší, než by měla být.

Nepečený dort s ovocem

Absolutní klasika a rychlovka, která už zachránila nejednu zapomenutou oslavu narozenin!

Co budeme potřebovat: 

  • 1 až 2 balíčky piškotů podle velikosti a typu formy
  • 500 gramů jahod či jiného lesního ovoce, případně konzervované ovoce, například broskve
  • 500 ml zakysané smetany
  • 2 vanilkové cukry
  • želatina (volitelné)

Postup: Zakysanou smetanu smícháme s cukrem. Do zvolené formy vyskládáme vrstvu piškotů, tu pak zalijeme krémem. Krém poklademe kousky ovoce. Následují piškoty, pak znovu krém a zase ovoce. Opakujeme, dokud stačí forma a suroviny, ale končit bychom měli ovocem. Tip: Pokud pracujete s ovocem v konzervě, ze šťávy z plechovky můžete vyrobit ovocnou želatinu a tou celý dort dotáhnout k dokonalosti. Hotový dezert necháme přes noc zatuhnout v lednici.

Srnčí hřbet s čokoládou a oříšky

Zkuste něco netradičního - nepečený srnčí hřbet je to pravé ořechové pro milovníky čokolády!

Co budeme potřebovat:

  • 1 balíček piškotů
  • 300 gramů čokolády na vaření nebo jiné kvalitní hořké čokolády
  • 1 lžíci kakaa holandského typu
  • 100 gramů oříšků, nejlépe mandlí, ale mohou být i vlašské
  • 3 lžíce kokosového oleje nebo másla
  • 1 plechovka Salka

Postup: V parní lázni si rozpustíme čokoládu, vmícháme do ní kokosový olej nebo máslo a na závěr také Salko. Dobře promícháme. Odstavíme a ihned přisypeme kakao. Poté do směsi přijdou nasekané oříšky. Formu vyložíme alobalem a na dno dáme trochu čokoládové směsi. Tu poklademe piškoty. Pak znovu čokoláda s oříšky a znovu piškoty. Pokračujeme, dokud forma není plná. Končíme vrstvou čokolády. Alobal přeložíme, aby byl celý dezert zakrytý a necháme ho přes noc zatuhnout v lednici.

Témata: piškoty, dorty, moučníky, nepečené dezerty, sladké pečení, Tiramisu, Mascarpone, kakao, káva, tvaroh, zakysaná smetana, recepty, snadné recepty, rychlé recepty

Komentáře

Ke článku nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář


Související obsah

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům