Čokoládovo - kávové crème brûlée
Tento lahodný dezert tvoří čokoládová vrstva zalitá kávovo-vanilkovým krémem z mléka, cukru, žloutku, mouky a smetany. Dezert necháme dobře vychladnout. Před podáváním ho zasypeme cukrem a flambujeme, aby na povrchu vznikla křupavá krusta.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
2 - 4 podle velikosti mističek
Nutriční hodnoty
Energie | 6 322 kJ / 1 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,91 g |
Tuky | 92,83 g |
Vláknina | 2,85 g |
Cholesterol | 407 mg |
Sodík | 193 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 145,59 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já jsem zřejmě udělala krém trochu řidší, než by měl být, nechala jsem už v mističkách přes noc, tak to mám tříbarevné. Dolů klesl hustší krém a nahoře zůstala nadýchaná pěna. Ale i tak je to lahůdka. Ovšem hodně kalorická.
Recept je z časopisu Apetit.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 10. 2013 00:00
28. 10. 2013 22:53
Servis na jedničku, Andrej! A čokoládové jsem ještě neměla. Super a za bod!
28. 10. 2013 22:17
Irrena: Taky koukám, jak to umí zkombinovat s tím přesným nádobím... Mohla by se tím živit, myslím.
28. 10. 2013 21:52
To je fantazie+ dala bych si hned bez ohledu na kalorie
28. 10. 2013 19:45
To muselo být dooobré
28. 10. 2013 19:28
Není to málo kafe jedna kávová teda mocca lžička ??? Já bych dala obyčejnou čajovou lžičku ať to je víc kávové
28. 10. 2013 19:21
Krásné na pohled a co teprve ta chuť
Máš ke všemu vždy krásné nádobíčko a krásné fotky
Flambovací pistoli mám, ale ještě jsem jí nepoužilaa
Máš ke všemu vždy krásné nádobíčko a krásné fotky
Flambovací pistoli mám, ale ještě jsem jí nepoužilaa
28. 10. 2013 18:53
Andri, vše už bylo řečeno..., mohla bych se na tu nádheru dívat hodně dlouho, hotová pastva pro oči. Vy jste si museli pochutnávat!!!
Dala bych i více bodů, kdyby to šlo...
Dala bych i více bodů, kdyby to šlo...
28. 10. 2013 18:37
tak an tohle bys mne utáhla i o půlnoci náádhera Andrej ty víš, že jsem na sladké, máš to super
28. 10. 2013 17:07
Nádhera Nemůžu od toho odtrhnout oči
28. 10. 2013 16:03
1974andrea: Tak přidám ,jedno vynásobím čtyřmi a druhé třemi a bude to!
Interpolaci na to nebudu potřebovat.
Interpolaci na to nebudu potřebovat.
28. 10. 2013 15:51
Veronika.Hrozna:Krému by bylo i dost, ale té čokolády málo
28. 10. 2013 15:43
1974andrea:Jo,ale, ne ta jedna pro mě ! Ta by byla už dávno v tahu. Jestli tohle má být 4-6 porcí ,tak leda pro Ferdy mravence. Budu muset hóóódně násobit. Jinak si nezamlsám.
28. 10. 2013 14:23
K týmto fotkám sa musím vracať - sú neskutočne krásne, dokonalé. Kochám sa nimi. Pochybujem, že v tom časopise boli krajšie...
28. 10. 2013 14:23
Veronika.Hrozna:Verčo, tam bylo dokoce napsáno, že tohle množství je na 4 - 6 porcí, ale to by byla každýmu 1 lžička Musíš znásobit
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 3 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
konvickova uvařil před 20 minutami
Šlehačková vánočka
hanastan uvařila před 24 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 28 minutami
Domácí skořicové vafle
Eliška_ uvařil před 45 minutami
Rychlý výborný hráškový krém
jiri petrasek uvařila před 57 minutami
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 1 hodinou
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 2 hodinami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bojíte se flambovat? Čím a jak flambovat, aby to bylo bezpečné a vše se podařilo a chutnalo
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Dokonalou šlehačku zvládne podle videa každý. Potřebujeme k tomu šlehač s metlami
Další recepty
Tématické fráze: krem brulée krém brulée recept krém brile krem brille crembrile creme brullé krembrile crém brilé čokoládová pěna podle polreicha krembrille recept na krém brile crem brulle crem brille krém brullé creambrile čokoládové crembrile zákusek crembrile creme brille mističky na krém brilé crembrule
Suroviny: smetana ke šlehání, čokoláda mléčná, cukr třtinový, káva instantní, mléko, extrakt vanilkový, cukr krupice, žloutek, mouka hladká, smetana ke šlehání
Čokoládovo - kávové crème brûlée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGlN
43 názorů