Čokoládová pěna

www.toprecepty.cz Kuchař:

Ostatní 15 názorů

54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

200 g hořké čokolády
6 vajec
Nyní v akci
1 dcl vody
špetku soli
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do malého kastrůlku nalámejte na malé kousky čokoládu a přidejte vodu. Za stálého míchání nechte na mírném ohni rozpustit. Jakmile vznikne hladká hmota, kastrůlek odstavte.

  2. Rozbijte vejce tak, že oddělíte žloutky od bílků. Do bílků přidejte špetku soli a ušlehejte pevný sníh. Když čokoláda lehce vychladne, přidejte žloutky. Pokud chcete pěnu lehčí a snadněji stravitelnou, použijte žloutky pouze 3.

  3. Do čokoládové hmoty opatrně vmíchejte sníh z bílků. Dejte to velké servírovací mísy nebo do šesti malých mističek a nechte vychladit 2-3 hodiny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čokoládová pěna

  • isabela.krasna isabela.krasna(neregistrovaná)

    Dobrý den, chtěla bych tento recept vyzkoušet s nějakou kvalitní čokoládou či kakaem. Máte zkušenosti s tímto e-shopem: http://www.eshop.ekokoza.cz/Zajimave-potraviny/Kuchynske-nezbytnosti/? Mají tam spoustu zajímavých věcí. Děkuji za jakoukoli radu.

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Vynikající bomba!!!!!!!!!!!Mohli jsme se užrat všichni;-):-K:-p

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Můžu se zeptat jak moc je tuhá? Že bych ji dala na dort.. popřípadě nějaký zlepšovák jak ji udělat tužší? :)

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Opravdu dobrota!!!:-p:-p:-p:-p
    Dávám 1*;-);-):-):-)

    Odpovědět

  • JESTEREK JESTEREK

    Tohle je vážně dobrota... dělám téměř shodné,jen s malým rozdílem v poměru... ale je to mnamka, která se vždy povede a vždy chutná... jěště skusím z bílé čokolády... nebo už to někdo zkoušel?.. Jaký byl výsledek?? ;-) :yes:

    Odpovědět

  • Evička Evička(neregistrovaná)

    Pěna mi moc chutnala celou sem ji snědla sama :-p:-p

    Odpovědět

  • nic nic(neregistrovaný)

  • kube kube(neregistrovaný)

    Čokoládu rozpouštějte ve vodní lázni nebo se vám připálá a nebude poživatelná
    ;-)

    Odpovědět

  • Julie Julie(neregistrovaný)

    Ahoj, prosím Vás, čokoládu rozouštět ve vodě?? Jednou se mi omylem dostala kapka vody do čokolády a celá se mi ne zdrcla, ale zhrudkovatěla nebo tak nějak, prostě nebyla vůbec hladká. Nebo sem to pochopila špatně? :)Díky

    Odpovědět

  • blacinka blacinka

    Můžu použít i mléčnou čokoládu.? Hořká mi totiž vůbec nechutná:-8

    Odpovědět

  • lucka lucka(neregistrovaná)

    mnam fajn recept:yes::-));-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Já jsem to dělala jen z jednoho vejce - t.j. 1/6 celého receptu a dala jsem celý žloutek. Mám takový pidi-midi kastrůlek ;-). Ale klidně bych to udělala z celé dávky (tedy se 6-ti žloutkama) , protože jsem se s manželem o tu jednu misku skoro poprali :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    kolko zltok si tam trepla...vsetky, alebo len tri ako poradili?

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Tak pěna byla opravdu LUXUSNÍ !!! Na stupnici 1-10 bych jí dala 14,5 :-D:-D:-D To jsem sama nečekala, že to bude až taková dobrota. Fakt bomba :yes::yes::yes: +;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Tak a pěna už se chladí. Manžel mně na ní ukecává už týden, ale mně se moc nechtělo. Je tam syrové vejce a já jsem před 2 lety byla 10 dní s Marečkem v nemocnici se salmonelózou :-(. Chytil ji z domácího vajíčka od dědy, když mi vylizoval mísu od těsta na bábovku. :no:
    Teď jsem použila vejce kupované (doufám, že to tam kontrolují) a udělala jsem jen trochu na zkoušku. Zítra napíšu jak chutnala.;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo