Medvědí česnek v ochuceném oleji
Chceme-li uchovat chuť a vůni čistě jarního medvědího česneku, nabízí se nám tato možnost. Ochucený olej s bylinnými listy se bude určitě hodit při přípravě těstovinových jídel, do salátů, omáček nebo polévek.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nápad mám od kamarádky, která tvrdí, že ji takto naložená směs vydrží celý rok. Takže jsem to na části své úrody zkusila.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 5. 2016 00:40
Milka: Dík za tip
5. 5. 2016 19:46
Milka: Nie je to zlý nápad.
5. 5. 2016 19:35
Ja som rozpustila domácu bravčovú masť /sádlo/, do ktorej som dala na jemno nasekaný medvedí cesnak. Držím v chladničke. Vynikajúce natrieť na chlebík, položiť kúsok syra, prípadne nejakú zeleninku a pochútka je hotová.
4. 5. 2016 20:15
chocolate: pažitku v žádném případě nesuším, bylinkový olej dělám a jsem spokojená, s mraženými bylinkami taktéž. Ano, jasně že jsou lepší čerstvé, leč jako náhrada než jsou k dispozici čerstvé, stačí.
4. 5. 2016 19:16
A ma to jeste nejakou chut po case? Jen se ptam, zkusenost mam jen s mrazenym, ktery stal za houby a kupovanym susenym, coz bylo o nicem. Asi jako susena pazitka.
Nejlepsi byl fakt cerstvy, ale vzhledem k tomu, ze nemame "naleziste", zase takova hitparada to u nas, kteri kupujeme na Zelnaku, neni.
Olej me zajima.
Nejlepsi byl fakt cerstvy, ale vzhledem k tomu, ze nemame "naleziste", zase takova hitparada to u nas, kteri kupujeme na Zelnaku, neni.
Olej me zajima.
4. 5. 2016 18:28
casino: jo do jednoho vzorku jo, proč. Mně medvěd pod okny neroste, mám problém ho sehnat. Dostala jsem velké množství i jsem zužitkovala, přece to nevyhodím, sušit je to blbost. Většina je v mrazáku, něco jsem dala do oleje, pesto sem nedělala.
4. 5. 2016 18:00
casino: tak jsme na tom stejně
4. 5. 2016 17:52
maris:
Mám stejnou zkušenost...
Vařím podle sezon, ale medvědi mi rostou pod okny v množství větším než velkém (chodím na ně s "kosou") tak je mi líto když do nich sousedovi zaměstnanci posléze vjedou sekačkami a udělají z nich "pesto"
No, 1x jsem jimi i vyfutroval mrazák, ale po nějaké době bylo listí na pepř...
Takže, vařím když to roste a po zbytek roku se těším, že až to zjara zase vyleze ze země
spagetka:
Fakt jste tam dala kari
Mám stejnou zkušenost...
Vařím podle sezon, ale medvědi mi rostou pod okny v množství větším než velkém (chodím na ně s "kosou") tak je mi líto když do nich sousedovi zaměstnanci posléze vjedou sekačkami a udělají z nich "pesto"
No, 1x jsem jimi i vyfutroval mrazák, ale po nějaké době bylo listí na pepř...
Takže, vařím když to roste a po zbytek roku se těším, že až to zjara zase vyleze ze země
spagetka:
Fakt jste tam dala kari
4. 5. 2016 14:18
Já jsem také pro okamžitou spotřebu - tedy jak je venku (česnek), jinak to už není ono .
4. 5. 2016 13:52
maris: s tím souhlasím, zkusila jsem pesto a mě nechutnalo, udělat a spotřebovat, neskladovat
4. 5. 2016 13:12
Já jsem po mnohaletém experimentování s medvědím česnekem došla k názoru, že nejlepší je čerstvý, maximálně udělám pesto k rychlé spotřebě, jinak už se nesnažím ho nějak uchovat a těším se na další úrodu čerstvého
4. 5. 2016 12:32
spagetka: jasně, že to máš jinak Základem ale vždycky budou bylinky v oleji se solí....letos plánuji udělat znovu
4. 5. 2016 12:30
4. 5. 2016 12:19
cathleen: no vidíš jaký jsem sklerotik? , ale mám ho trošku jinak, medvěda + další koření
4. 5. 2016 12:07
Spagi, už vloni v červenci ses na to chystala
https://www.toprecepty.cz/recept/43820-bylinky-v-o...
https://www.toprecepty.cz/recept/43820-bylinky-v-o...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 1 hodinou
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 21 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Domácí chleba z trouby
Martin432 uvařila před 30 minutami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
kraloja uvařila před 41 minutami
Hrníčkové vafle
Possy uvařila před 52 minutami
Hermelínový salát se šunkou
kamila29 uvařila před 1 hodinou
Mořské vlnky
Leennkkaa uvařila před 3 hodinami
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 5 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 7 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 10 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: medvědí česnek recepty olej z medvědího česneku jak sušit medvědí česnek olej s medvědím česnekem recepty s medvědím česnekem medvědí česnek recept medvědí česnek jak ho uchovat jak nejlépe uchovat medvědí česnek naložený medvědí česnek recepty z medvědího česneku medvědí česnek olej recept na medvědí česnek medvědí česnek do mrazáku olej s medvědího česneku medvědí česnek jak uchovat recept na medvědí česnek s olejem a soli jak uchovat medvědi česnek jak uchovat pesto z medvědího česneku nakládání medvědího česneku rozmarýn v česnek v oleji
Suroviny: česnek mědvědí, olej, koření, sůl
Medvědí česnek v ochuceném oleji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GrO5
15 názorů