Bylinky v oleji (bazalka, oregano)

cathleen Kuchařka: cathleen

Zavařeniny 12 názorů

Suroviny

Byliny:
bazalka
oregano
sůl
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené lístky bylin vrstvíme do malé sklenice s trochou oleje na dně, každou vrstvu lehounce posolíme (jen pár zrnek soli) a prokápneme olejem. V naplněné sklenici byliny do druhého dne zatížíme (použila jsem paličku hmoždíře), pak doplníme olivový olej, dobře protřepeme, ať se zbavíme i posledních vzduchových bublin a zavřeme.

Poznámka

Aby mi bylinky nevystupovaly nad hladinu, přidržela jsem je pod hrdlem skleničky zalomeným stonkem oregana. Skleničku mám uloženou v lednici.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bylinky v oleji (bazalka, oregano)

  • MirkaL MirkaL

    Ja asi nenalozim nic, protoze ta moje bazalka nestaci ani dorustat, stacim ji konzumovat. To je moje nejoblibenejsi bylinka.:-p

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Letos ty bylinky taky tak naložím, když už je tak poctivě zalévám celé léto:yes:

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Tak mám hotovo, byla to rychlovka;-);-);-)přidala jsem Ti fotku a posílám bodíka;-);-)

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Chtěla jsem se optat, jestli můžu použít i jiný olej a a teď až dole vidíš, že Špagi používá i slunečnicový, tak jdu teda do toho, ať tu bazalku nějak upotřebím;-);-);-);-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    To se mně moc líbí:yes:+

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    cathleen:díky moc;-):yes:tak taky něco naložím;-)zkusit se má vše,že;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já se chystám za chvíli na šalvějový a rozmarýnový olej - ten i na rybičky :-p a tam teda přidám i pár zrnek soli podle tebe :yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Simona Skolakova: plánuji použití na pizzu - jak lístky, tak pokapat voňavým olejem před pečením:-8

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    spagetka:díky moc,já vím ptám se jako malé dítě:-8;-),ale ještě jsem ochucený olej neměla,tak s tím nemám zkušenost,ale líbí se mi to;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Simona Skolakova: Simi, určitě i do vařených jídel, ten olejíček máš právě ovoněný a ochucený těmi bylinkami, takže prostě využití jak v teplé tak studené kuchyni. Jo, já pak po určité době, když už se mi bylinky nelíběj, je vyndám a používám jen ten olej, ale uskladnění je lepší v chladu, to jo.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    To se mi líbí;-):yes:taky mám bylinky na zahradě;-)a jen se zeptám:-8,použití pak je do salátu a nebo se dá použít i do vařeného jídla;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám stejně s různými bylinkami, jen používám slunečnicový olej, ale vidíš, sůl nedávám. Hm, zkusím se solí, ona to dochutí.

    Odpovědět

Tématické fráze: bazalka v oleji bylinky v oleji bazalka uskladnění bazalka v olivovém oleji jak uskladnit bazalku uskladnění bazalky bylinkové oleje bylinky v olivovem oleji bazalka v soli oregáno použití v kuchyni bazalka použití v kuchyni bylinné oleje recept recept bazalka v oleji olivovy olej s bazalkou použití bazalky v kuchyni bazalka s olejem bazalka nalozena v oleji uskladnění bylinek bazalka - uskladnění jak uskladnit oregano