Co dělat, když se srazí bílek při šlehání nad párou? Rada je jednoduchá
Bílkový sníh, ušlehaný v páře, je daleko pevnější a trvanlivější než obyčejný sníh, který během chvíle zřidne. Bílky, které projdou tepelnou úpravou, jsou zbaveny choroboplodných zárodků, takže je mohou jíst i děti.
Šlehání bílků nad párou je nutné u dezertů, které již neprocházejí tepelnou úpravou - sněhoví indiánci, bílkové pěny, sníh do kremrolí. Některé zákusky však vyžadují tepelně upravený sníh, i když je pak ještě pečeme nebo sušíme - například laskonky nebo křehké pusinky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co dělat, když se sníh srazí
Při správném postupu vyšleháme sníh, který je sněhobílý, jemný, třpytivě lesklý, udrží vysoké špičky a při říznutí nožem se za ním brázda neslije. Miska s bílky se nesmí dotýkat hladiny vody ve spodní nádobě - šlehaný sníh se totiž začne na její boky přichytávat a vytvoří na stěnách misky bílý povlak. Pokud se pokusíme tento povlak vešlehat do sněhu, obsah misky se srazí.
V takovém případě bílky bez milosti vyhodíme a začneme znovu.
Zkuste si podle našeho videa připravit křehké laskonky z bílků, šlehaných v páře.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Komentáře