Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení

Tradiční český zákusek, který je sice náročnější na přípravu, ale odvděčí se vám neskutečně lahodnou chutí a nadýchanou strukturou. Podle originálu do nich patří ořechy, ale často se používá i kokos, který jim dodá zase úplně jiný chuťový rozměr. Laskonky s karamelovým krémem zkrátka stojí za to.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min

180 min (165 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez dosušení)

17. 1. 2015 02:06

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie6 336 kJ / 1 514 kcal
Bílkoviny23,50 g
Tuky55,35 g
Vláknina5,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 198 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy227,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Geryyy

13. 11. 2021 20:08

Vyzkoušela jsem a mě tedy stačilo šlehat 7minut, a už to bylo tak tuhé že by se z toho dali dělat bábovičky. A vyšlo mi to tak na plech a půl. A chuťově moc dobrý.

ZaSolanem

1. 5. 2021 16:41

krém jsem dělala jiný, ale korpusy jsou moc dobré, nemám ani šablonku, ale drží krásně tvar jakkoliv.

citronek

21. 3. 2020 16:08

jak to je? jinak jsem si koupila už v plechovce

tamee

21. 3. 2020 09:30

Ahojte, ja jsem drive v tlakovem hrnci varila salko jen pul hodiny. Ted jsem cetla na FB, ze to salko se da udelat na panvicce a je to za 10 min hotove. Priste vyzkousim.
hezky den

Papaska

18. 12. 2016 19:17

Dnes jsem je dělala a jsou super .Prostě mňamka. děkuji za recept.:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Eliśka

25. 11. 2016 19:54

na ty taky vzpomínám. Karamel z griliáše se rozpustil v jemnou tekutinu uvízlou v krému... prostě báseň . Néjaké kokosové napodobeniny s indiferentním krémem- to mě nenadchne.

casino:

Viera

8. 12. 2015 17:24

a ako sa robí krém do laskoniek

Daniela

12. 11. 2015 14:00

eva:Doma varené salko je oveľa lepšie ako kupované karamelové, to býva niekedy riedke. Veľmi praktické je uvariť naraz 3 - 4 konzervy, lebo šetríte energiu a určite sa to množstvo počas Vianoc spotrebuje na rôzne zákusky. Po uvrení ho mám odložené aj 4 mesiace a bez problémov.

eva

23. 10. 2015 15:58

Ponořená plechovka a stopovat od začátku syčení. Ale jde koupit i karamelové Salko, takže nemusíte doma vařit.

Zolik

22. 10. 2015 17:08

Severinka:zdravím,chtěla jsem se zeptat, v tom tlakáči, jak jste to vařila hodinu, jste tu hodinu stopovala, když to blbě řeknu, od vložení na sporák :-) anebo až od začátku syšení a musí ta plechvka být v tom tlaáči ponořená ve vodě, nebo stačí jen z části, pčedem moooc díky;-):-))

Anna Vesperová

21. 10. 2015 09:31

Vypadají nádherně,vyzkouším je.Děkuji. :yes:

Nadja

17. 1. 2015 22:27

casino: http://ekucharka.net/laskonky

ivulinka

17. 1. 2015 17:47

Sbíhají se mi sliny :yes:

danami

17. 1. 2015 13:58

Severinko, děkuji za radu ;-):-D

JanaDorazinova

17. 1. 2015 13:17

Luxusní laskoňky :-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: laskonky recept laskonky ořechové laskonky forma na malé laskonky laskonky ořechové recept na laskonky krém do laskonek laskonky video ořechové laskonky recept recept laskonky recept na ořechové laskonky karamelový krém do laskonek laskonky recepty laskonka cukroví z bílků laskonky kokosové pusinky z kondenzovaného mléka laskonky top recepty recepty z bílků laskonka recept recepty laskonky

Suroviny: bílek, cukr krupice, ořechy, cukr moučkový, krém karamelový

TopRecepty.cz

Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qrD7