Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílkový sníh je základem mnoho sladkých dobrot, které připravujeme nejen o Vánocích, ale i v průběhu celého roku. Sníh připravený nad párou pěkně drží a naše sněhové pečivo s ním bude neodolatelné.

Sníh se dá šlehat různými způsoby, buď ručně (uzavíratelným šlehačem s metličkami, drátěnou metličkou či ručním šlehačem s kličkou) nebo pomocí elektrického šlehače. Elektrický šlehač nám ušetří námahu a pokud sníh připravujeme častěji, určitě se vyplatí.

Jak ušlehat sníh nad párou

Všechny nádoby a pomůcky ke šlehání musí být čisté a suché, bílky nesmí obsahovat ani malou část žloutku. Šleháním nad párou získáme pěkný a pevný sníh, který se nám bude hodit především pokud se chystáme péct kokosky, pusinky a další dobroty z bílků.

  1. Ve větším hrnci nejprve přivedeme vodu k varu
  2. Jakmile voda začne vařit, umístíme nad hrnec mísu s bílky. Mísa se dnem nedotýká hladiny vody.
  3. Nad horkou párou bílky ušleháme pomocí elektrického šlehače.
  4. Do mírně zahřátých bílků postupně přidáváme cukr moučka - na 1 bílek potřebujeme 200 g cukru. Stále šleháme.
  5. Můžeme přidat i citronovou šťávu.
  6. Šleháme do tuhého sněhu.
  7. Případné další suroviny (kokos, mouka, ořechy) do sněhu již jen lehce vmícháme, ale už společně nešleháme.
Náš další článek poradí, jaké dobroty můžeme upéct ze zbylých bílků,na co všechno se sníh hodí.

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky