Jak navinout těsto na válec - trdlo: Chce to trpělivost, trochu šikovnosti a půjde to snadno
Trdelník je maďarské sladké pečivo z kynutého těsta. Podobá se dutému válci a svému jménu vděčí válečku ze dřeva, které se nazývá trdlo. Těsto, namotané na válečku, se peče nad dřevěným uhlím a po upečení se obaluje v cukru, skořici a ořišcích.
Jak správně navíjet těsto na trdelníky? Každý z nás už někdy viděl, jak se trdelník připravuje a ochutnal ho. Kdo ale vlastní dřevěné trdlo, na kterém se trdelníky pečou? Poradíme vám, jak si vyrobit vlastní trdelník a improvizovat při výrobě trdla.
Jak navinout těsto na trdlo
Připravíme si kynuté těsto podle receptu na trdelníky:
- Vykynuté těsto rozválíme na tenkou placku, z které nakrájíme pásky. Ty navineme na trdlo tak, aby se kraje trochu překrývaly. Také můžeme vytvořit válečky z těsta, které namotáme na trdlo a oválíme na stole, aby se těsto spojilo.
- Trdelník pomažeme máslem, obalíme ve skořici a upečeme v troubě. Po upečení můžeme ještě jednou potřít máslem a obalit ve směsi cukru, skořice a oříšků.
- Nemáme-li trdlo, pomůžeme si navinutím těsta na plechovky od limonády nebo na malé zavařovačky. Minitrdelníky můžeme namotat na kovové kremrolové trubičky.
Pokud si na velké trdelníky netroufnete, zkuste si připravit minitrdelník podle našeho videoreceptu. S námi to určitě zvládnete:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 12 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře