Domácí trdelník
Trdelníky se rozšířily z venkovských poutí i do měst a všude jsou oblíbené. Ale není nad to, udělat si svůj trdelník doma a ochutit si ho podle svého. Množství podle tohoto receptu stačí tak akorát na "zkušební vzorek".
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 608 kJ / 2 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,48 g |
Tuky | 91,11 g |
Vláknina | 11,04 g |
Cholesterol | 768 mg |
Sodík | 517 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 252,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maslo, masť a žĺtky vyšľaháme a spolu s ostatnými ingredienciami pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme 30-45 minút kysnúť.
Krok 2: Z cesta si pripravíme valčeky, ktoré navinieme na formu. Konce založíme. Cestové valčeky mierne na forme rozvaľkáme, aby sa valčeky spojili. Potrieme maslom a necháme 15 minút nakysnúť.
Krok 3: Pečieme 20-25 minút pri 200°C. Počas pečenia 2x pootočíme formou a raz potrieme maslom.
Krok 4: Po dopečení opäť potrieme maslom a obalíme v cukrovej zmesi. Trdelník opatrne zosunieme z formy.
Obaľovať môžeme aj v iných zmesiach, podľa chuti (orechy a pod).
Obaľovať môžeme aj v iných zmesiach, podľa chuti (orechy a pod).
Zveřejněno 7. 9. 2015 13:45
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí trdelník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Axwj
Nejnovější recepty
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno před 19 hodinami
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno před 19 hodinami
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Přidáno před 21 hodinami
Podzimní řezy
Přidáno před 21 hodinami
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Kečupy Heinz dostanou nový design: Jeden trik zabrání restauratérům doplňovat původní obal levnějším výrobkem
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Škvarky z bedel připravíte za chvilku: Milovníci hub ocení aroma i chuť, nadšení budou i příznivci originálu ze sádla
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
f-kikinka před 30 minutami
Moje vaječná pomazánka
Sima1996 před 1 hodinou
Omáčka z klouzků
kimlo před 3 hodinami
Bílá zelná polévka kudlanka
juannita před 3 hodinami
Houbové topinky
Slavista62 před 4 hodinami
Ovesné lívanečky
Kattyy před 5 hodinami
Gratinované mangoldové řapíky
Tonja před 12 hodinami
Pstruh pečený v troubě
PodavkaJ před 13 hodinami
Vepřová panenka se smetanovým přelivem
Lisa444 před 16 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Ofiponka před 16 hodinami
Komentáře (28)