

Trdelníky kokosové
Suroviny 3 porce
- Na těsto:
- 1/2 kvasnic
- 1 vejce
- 120 ml mléka
- 400 g polohrubé mouky + na válení těsta
- 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru
- 40 g rozpuštěného másla nebo olej + pak máslo na potření
- Na vnitřek trdelníku:
- 100 g másla
- 100 g strouhaného kokosu
- 80 g krystalového cukru
- 1 čl skořice
Postup přípravy receptu
Z kvasnic, trochy mléka a cukru necháme asi 30 minut kynout kvásek.
Mezitím smícháme všechny ostatní suroviny na těsto. Poté přidáme kvásek, zamícháme a znovu necháme kynout necelou hodinku. Zatím připravíme "posypku" na vnitřní stranu trdelníku: rozpustíme máslo, smícháme ho s kokosem, cukrem a skořicí.
Jakmile těsto vykyne, vyválíme ho (nesmí se lepit) do tloušťky asi 0,5 cm. Poté rovnoměrně naneseme naši kokosovou náplň. Já ji pak ještě jemně poválela válečkem po těstě, aby z něj nepadala. Nakrájíme na dlouhé, asi 5 cm široké plátky.
Někdo má speciální "válečky", ale já srolovala pečící papír a omotala kolem něj (kokosovou stranou dovnitř).
Teď potřeme máslem, můžeme posypat ještě kokosem a dáme péct do předehřáté trouby. Pekla jsem asi 40 minut na 140°C do zlatova.
Poznámka od kuchařky
Dnes jsme měli chuť na trdelník, tak jsem řekla, že něco zkusím. Jsou moc dobré, příště snad budou ale hezčí.
Kdo má rád ořechy, či jiné příchutě, určitě půjde nahradit místo kokosu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Trdelníky kokosové
K receptu nejsou žádné komentáře.