Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu jsou výborným základem omáček. Postup zavařování není složitý
Během léta postupně narůstají fazolové lusky, které si snadno uchováme na zimu. Nejsnazší je mražení, ale ani zavařování není složité. Poradíme jednoduchý postup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zavařit fazole
Nakrájené lusky jsou výborné i k zavaření. Zalijeme je vroucí vodou a krátce povaříme (alespoň 5 minut). Scedíme a naskládáme do sklenic, k jejich plnění použijeme nálevku, abychom se zbytečně nedotýkali okrajů sklenic. Fazole zalijeme nálevem - opět pomocí nálevky. Sklenice dobře uzavřeme a sterilujeme. K uzavírání použijeme kvalitní nepoškozená víčka -práce je pohodlnější s víčky šroubovacími než s víčky Omnia.
Jak připravit nálev
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 9 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 4 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Komentáře