Jak sklidit vlašské ořechy. Máme pro vás několik rad
Vlašské ořechy jsou u nás nejrozšířenějšími a nejpoužívanějšími ořechy vůbec. Jsou to plody ořešáku, které jsou ukryté v nejedlé skořápce a je proto nutné jádra ze skořápky vyjmout. Jak na to, abychom měli dobrou sklizeň a uchovali ořechy co možná nejdéle?
Být vlastníkem plodícího ořešáku je výhrou a výhodou proti ostatním, kteří musí ořechy kupovat. Sklizeň zralých ořechů k této radosti také patří - znamená to každý den obejít zahradu s košíkem a posbírat opadané plody. Jak na to, abychom sklidili zdravé ořechy?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak sklidit vlašské ořechy
Máme pro vás několik tipů:
- Ořechy se sklízí v září až říjnu. Většinou se samy uvolní ze zelené slupky, která jednoduše praskne.
- Zralé ořechy opadají samy. Klátit stromem může způsobit poškození větví a opadání nezralých plodů.
- Ořechy sbíráme ze země pokud možno každý den - jinak dojde k plesnivění ořechů nebo k jejich nadměrné vlhkosti.
Sklizené ořechy bez slupek je nutné dále sušit, abychom měli zdravá sladká jádra. Oříšky necháme ve skořápce tak dlouho, dokud to půjde - jen tak zaručíme, že budou po vyloupání jako čerstvé.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Jak zpracovat vlašské ořechy. Jsou skvělým zdrojem vitamínů a podporují funkci mozku
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře