Jak správně nařezat špekáček? Video vám ukáže, jak postupovat
Jestli některá vůně patří k jaru a létu, tak je to rozhodně vůně špekáčku opečeného na ohni. Praskající táborákový oheň se špekáčkem patří do vzpomínek mnoha z nás. Poradíme, jak tuto pochoutku správně připravit.
Špekáček se správně opéká v teple horkého vzduchu. Jedině tak bude výsledkem skvěle propečená a opečená pochoutka. Pokud bychom špekáček opékali jen v žhavých plamenech a kouři, byl by zvenčí černý a uvnitř nedopečený.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně nařezat špekáček
Poradíme, jaké jsou nejoblíbenější styly nařezání:
- Klasické nařezání: Tento styl je nejvíce oblíbený, oba konce nařízneme do kříže a po upečení si vychutnáváme jejich křupavost.
- Nařezání na "ježka": Nařezání se podobá tvaru šachovnice. Uděláme rovné podélné řezy a poté řezy zopakujeme kolem špekáčku.
- Kombinace klasického řezu a ježka: Díky těmto řezům bude špekáček dokonale propečený. Dáváme ovšem pozor na přílišné nařezání konců, nezbylo by pak místo na "ježka".
Nezapomínejte vždy na správný výběr špekáčků s vyváženým poměrem masa a tuku. Oceníte jistě také, když budou dokonale ochucené kořením. Pak si určitě skvěle pochutnáte.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Pravda o sádle: Výživová specialistka vysvětluje, proč se tuků nemáme bát a jak je to s neslavným cholesterolem
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak správně opékat špekáčky na ohni? Poradíme, jak špekáčky nařezat, propéct a nespálit
Komentáře