Uzenina. Masný výrobek, který není zdravý, ale jen těžko se mu odolává
Uzeniny, jak už název napovídá, se připravují uzením. Díky uzení mají tyto masné výrobky jedinečnou vůni a chuť, takže se jim jen těžko odolává. Pokud je váš jídelníček pestrý a vyvážený, občas si můžete kvalitní uzeninu s vysokým podílem masa bez výčitek dopřát.
Co všechno se skrývá pod pojmem uzenina
Pokud nejste vegan či vegetarián, pravděpodobně se s uzeninami setkáváte často a na vašem talíři uzeniny alespoň občas nechybí. Patří k nim libové párky, pikantní klobásy, špekáčky, salámy a šunky, dále také prejt či zabijačkové jitrnice.
Další témata
Další recepty
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Retro chalupářská pomazánka z vařených vajíček, měkkého salámu a tatarské omáčky je velmi oblíbená a na přípravu snadná
Máte doma rýžovar? Zvládnete v něm víc než jen rýži! Uvaří pohanku, čočku i těstoviny, ale zvládne i lososa s trojitou přílohou
Masopustní škvarková bábovka je krásně vláčná a voní rumem a perníkovým kořením. Takhle snadno se navíc dělá