Při velké úrodě přemýšlíme, co s množstvím cuket. Je několik možností, jak je dlouhodobě uchovat
Při velké úrodě někdy nestíháme cukety hned zpracovat, ale víme, že za pár týdnů se budou hodit. Máme několik možností jejich uchování.
Větší pevné cukety se dají skladovat v dobrém sklepě nebo v komoře několik týdnů. Mladé křehké cukety bohužel ve sklepě nevydrží, udržíme je v chladničce ve fresh zóně na zeleninu několik dnů.
Jak mrazit cukety
Cukety můžeme s úspěchem zmrazit. Jemně nastrouhané cukety (třeba na moučník nebo placičky) vložíme do stejných hranatých krabiček (třeba od polárkového dortu) a po zmrznutí můžeme vyklopit a štosovat v sáčku vhodném pro mražení, aby nezabraly mnoho místa. Vydrží do další sklizně. Rozmrazíme je v chladničce a použijeme i s tekutinou, která se rozmrznutím uvolní. Můžete je zmrazit i podle našeho článku.
Přebytky cuket jsou vhodné i k zavaření. Výborné je cuketové zelí, různé pomazánky na tousty, čalamády, hořčice nebo omáčkové směsi na špagety. Náš receptář je bohatě zásobený.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Cuketové zelí je výbornou a rychlou alternativou klasického zelí. Jak ho připravit a jak ho zavařit na zimu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře