Cuketové zelí je výbornou a rychlou alternativou klasického zelí. Jak ho připravit a jak ho zavařit na zimu
Na zahradě vám dozrává jedna cuketa za druhou a přemýšlíte, jakým dalším způsobem ji zpracovat? Co takhle si uvařit jako přílohu cuketové zelí. Určitě si pochutnáte a nebudete litovat.
Nejprve cukety omyjeme a zbavíme slupky. Na uvaření cuketového zelí můžeme bez obav použít už starší cuketu, jen nesmíme zapomenout z cukety odstranit již narostlá semínka. Poté cuketu nastrouháme na hrubém struhadle.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak cuketu uvařit na zelí
Osolíme ji a necháme vypotit, abychom se zbavili přebytečné vody. Po ochucení cuketu krátce povaříme na zpěněné cibulce tak, aby se zcela nerozvařila. Podáváme například s pikantním pleckem a bramborovým knedlíkem.
Jak cuketové zelí zavařit
Cuketové zelí můžeme také jednoduše zavářet na zimu. Stačí nastrouhanou cuketu promíchat s cibulí, octem, Dekem, cukrem a kmínem. Poté necháme hodinu odpočinout a znovu promícháme. Následně směsí plníme zavařovací sklenice, zavíčkujeme a 20 minut sterilujeme.
Jak zavařit cuketové zelí
Na cuketovém zelí si určitě pochutnáme, a pokud přemýšlíme nad další zajímavou alternativou na klasické zelí, pak další chutnou možností je uvařit ho z kedlubny.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Co dělat s přerostlou velkou cuketou? Jak si s ní nejlépe poradit? Vyzkoušejte oblíbené recepty na její zpracování
Komentáře