Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období

Sklízíme jednu cuketu za druhou a došly nápady, jak je zužitkovat? Pokud chceme uchovat nějakou cuketu i na zimu, připravíme si sklenice a vrhneme se do zavařování. Cuketové zelí se skvěle hodí nejen k masu, ale také do polévky.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení zeleniny

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení zeleniny)

18. 9. 2013 14:27

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

4 sklenice po 650 ml

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše chalupářská kuchařka
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše chalupářská kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 001 kJ / 956 kcal
Bílkoviny29,40 g
Tuky4,84 g
Vláknina83,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20,06 g
Sůl50,00 g
Sacharidy178,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kyselost a sladkost cuketového zelí si každý může upravit dle vlastní chuti.Já dávám méně, protože tuto směs používám i pod maso a do polévky. Zavařovat se dlouho nemusí, jde spíše jen o to, aby se dobře přichytilo víčko. Já zavařuji tyto větší sklenice v papiňáku. Na dno hrnce dám pařák na knedlíky, přidám 300 ml vařící vody, dám 2-3 velké sklenky a uzavřu poklicí. Od doby varu vařím 5 minut a vypínám. Víčka mě vždy chytí dobře a ještě se mi nikdy žádná “zavařenina“ nepokazila.

Dužinu se semínky z cukety nevyhazujeme. Můžeme dát s různou zeleninou do hrnce a uvařit polévku. Po změknutí zeleniny rozmixujeme ponorným mixérem, dle potřeby naředíme a dochutíme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

31. 10. 2022 21:03

EvaCh.:Moc děkuji za velice hezkou fotku:-8:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 7. 2022 16:35

tejaja:Terezko,velice jsi mě potěšila:-8Děkuji i za přidanou fotku:-K

tejaja tejaja (moderátorka)

24. 7. 2022 09:35

Urobené a nachystané na horšie časy. :-D:-D:-D V zime sa zíde, díky za recept.;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 2. 2022 19:56

Hanysska: Komentář mi udělal velkou radost,děkuji:-8:-KS tím octem to chce opravdu vyzkoušet.Vždy se dá přidat:yes:

Hanysska

12. 2. 2022 14:45

:yes: Skvělý recept, jen tam dám příště trochu méně octa.

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 10. 2020 10:29

OVP65: Jsem ráda,že se recept líbil a že chutnalo;-)Děkuji za hezký komentář a za vychytávku s červenou řepou:-K:yes:

OVP65

13. 10. 2020 17:03

Tento recept je naprosto vynikající. Když se nechá několik dní v lednici odležet, dá se jíst i syrový.
Do jedné dávky jsem nastrouhala na jemno červenou řepu a mám tím pádem i zelí červené.:yes:<3:-K:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 9. 2019 19:17

Jarka72: Komentář mě velice potěšil,děkuji:-KJsem ráda,že recept zaujal:-8

Jarka72

8. 9. 2019 16:21

Aničko super,nejlepší recept na cuketové zelí jaký jsem zkusila.Jiný už dělat nebudu.Díky díky:-K:-K:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 9. 2016 18:45

stana5: Tak to mě moc těší,děkuji:-8:-KTakto připravené zelí se dá cca po 3týdnech uležení použít také jako salát:-)

stana5

14. 9. 2016 15:19

Dneska jsem ho zkusila udělat.A už my chutnalo když jsem ho dávala do skleniček.Výborný.<3

Anna Kocikova Anna Kocikova

13. 9. 2015 16:51

janatka:Ivetko,tak zelí je už i u nás ve sklenicích:-)Snad se letos podaří ještě jedna várka:-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 9. 2015 19:46

janatka:Ivetko,díky za pochvalu a fotky:-K
S těmi bramboráčky to vypadá báječně,mňam:-p:yes:Manžel je schopen sníst u televize celý obsah sklenky cuketzelí jen tak,na chuť:-))

janatka janatka

11. 9. 2015 12:16

Tak mám hotovo,cukety rostou jak blázen ,tak zpracovávám do všeho možného.:-pvynikající i opravdu jako salátová příloha k masu nebo bramborákům.Já jsem použila půl balení Nova Dia,já doma Pikantu nebo Deko nepoužívám.:-K:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

11. 9. 2014 17:01

Danca:Danuš,potěšila jsi mě,děkuji:-*:-K
Věřím,že se Ti zelí nepokazí;-)Mě,pokud se mi podaří nějakou tu sklenici schovat,tak takto zhotovené zelí vydrží do srpna dalšího roku:-)Ještě se mi nestalo,že by zakvasilo,nebo chytlo plíseň:-)

Ale náhoda je blbec,to je fakt;-)Stačí přistrouhat trošku"otlučenější"část cukety a je zaděláno:no:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cuketové zelí cuketové zelí zavařování zavařování cuketového zelí zavařování cuket jak zavarit cuketove zeli zavarujeme cuketu cuketove zeli sterilovane zavařujeme cuketové zeli cuketové zelí zavařit zavařování cuketové zelí zavařované cuketové zelí zavařování zelí z cukety co z cukety na zimu zavarena cuketa jako zeli cuketové zelí zavařované cuketové zelí zavařujeme zavařená cuketa zeli z cukety zavařování cukety jako zelí cuketové zelí s dekem

Suroviny: cuketa, cibule, ocet, deko, cukr, kmín celý

TopRecepty.cz

Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33gM