Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období
Sklízíte jednu cuketu za druhou a došly vám nápady, jak je zužitkovat? Pokud chcete uchovat nějakou cuketu i na zimu, připravte sklenice a vrhněte se do zavařování. Cuketové zelí se skvěle hodí nejen k masu, ale také do polévky.
Suroviny pro 4 kusy
4 kusy
4 sklenice po 650 ml
Nutriční hodnoty
Energie | 4 001 kJ / 956 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,40 g |
Tuky | 4,84 g |
Vláknina | 83,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20,06 g |
Sůl | 50,00 g |
Sacharidy | 178,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zavařovat se dlouho nemusí, jde spíše jen o to, aby se dobře přichytilo víčko. Já zavařuji tyto větší sklenice v papiňáku. Na dno hrnce dám pařák na knedlíky, přidám 300 ml vařící vody, dám 2-3 velké sklenky a uzavřu poklicí. Od doby varu vařím 5 minut a vypínám. Víčka mě vždy chytí dobře a ještě se mi nikdy žádná “zavařenina“ nepokazila.
Dužinu se semínky z cukety nevyhazujeme. Můžeme je dát s různou zeleninou do hrnce a uvařit polévku. Po změknutí zeleniny rozmixujeme ponorným mixérem, dle potřeby naředíme a dochutíme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 10. 2022 22:03
26. 7. 2022 17:35
24. 7. 2022 10:35
16. 2. 2022 20:56
12. 2. 2022 15:45
15. 10. 2020 11:29
13. 10. 2020 18:03
Do jedné dávky jsem nastrouhala na jemno červenou řepu a mám tím pádem i zelí červené.
10. 9. 2019 20:17
8. 9. 2019 17:21
14. 9. 2016 19:45
14. 9. 2016 16:19
13. 9. 2015 17:51
12. 9. 2015 20:46
S těmi bramboráčky to vypadá báječně,mňamManžel je schopen sníst u televize celý obsah sklenky cuketzelí jen tak,na chuť
11. 9. 2015 13:16
11. 9. 2014 18:01
Věřím,že se Ti zelí nepokazíMě,pokud se mi podaří nějakou tu sklenici schovat,tak takto zhotovené zelí vydrží do srpna dalšího rokuJeště se mi nestalo,že by zakvasilo,nebo chytlo plíseň
Ale náhoda je blbec,to je faktStačí přistrouhat trošku"otlučenější"část cukety a je zaděláno
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 7 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 7 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Fit salát
Přidáno před 20 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Právě bylo uvařeno:
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 1 hodinou
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 1 hodinou
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 4 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 5 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 5 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Cuketové zelí je výbornou a rychlou alternativou klasického zelí. Jak ho připravit a jak ho zavařit na zimu
Při velké úrodě přemýšlíme, co s množstvím cuket. Je několik možností, jak je dlouhodobě uchovat
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: cuketové zelí cuketové zelí zavařování zavařování cuketového zelí zavařování cuket jak zavarit cuketove zeli zavarujeme cuketu cuketove zeli sterilovane zavařujeme cuketové zeli cuketové zelí zavařit zavařování cuketové zelí zavařované cuketové zelí zavařování zelí z cukety co z cukety na zimu zavarena cuketa jako zeli cuketové zelí zavařované cuketové zelí zavařujeme zavařená cuketa zeli z cukety zavařování cukety jako zelí cuketové zelí s dekem
Suroviny: cuketa, cibule, ocet, deko, cukr, kmín celý
Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/33gM
36 názorů