Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období

Sklízíte jednu cuketu za druhou a došly vám nápady, jak je zužitkovat? Pokud si chcete uchovat nějakou tu cuketu i na zimu, připravte si sklenice a vrhněte se do zavařování. Cuketové zelí se skvěle hodí k masu, ale také do polévky.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (110 min příprava + 10 min tepelná úprava)

18. 9. 2013 14:27

Suroviny

Porce: 4 sklenice po 650ml

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 001 kJ / 956 kcal
Bílkoviny29,40 g
Tuky4,84 g
Vláknina83,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20,06 g
Sůl50,00 g
Sacharidy178,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kyselost a sladkost cuketového zelí si každý může upravit dle vlastní chuti. Já dávám méně, protože tuto směs používám i pod maso a do polévky. Zavařovat se dlouho nemusí, jde spíše jen o to, aby se dobře přichytilo víčko. Já zavařuji tyto větší sklenice v papiňáku. Na dno hrnce dám pařák na knedlíky, přidám 300 ml vařící vody, dám 2-3velké sklenky a uzavřu poklicí. Od doby varu vařím 5 minut a vypínám. Víčka mě vždy chytí dobře a ještě se mi nikdy žádná “zavařenina“ nepokazila.

Dužinu se semínky z cukety nevyhazujeme. Můžeme dát s různou zeleninou do hrnce a uvařit polévku. Po změknutí zeleniny rozmixujeme ponorným mixérem, dle potřeby naředíme a dochutíme.

Ve vyhledavači jsem našla 2 rcp na zavařené cuketové zelí, tak je přidávám do podobných receptů.

http://www.toprecepty.cz/recept/7499-cuketove-zeli...

http://www.toprecepty.cz/recept/7643-sterilovane-c...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 10. 2020 10:29

OVP65: Jsem ráda,že se recept líbil a že chutnalo;-)Děkuji za hezký komentář a za vychytávku s červenou řepou:-K:yes:

OVP65

13. 10. 2020 17:03

Tento recept je naprosto vynikající. Když se nechá několik dní v lednici odležet, dá se jíst i syrový.
Do jedné dávky jsem nastrouhala na jemno červenou řepu a mám tím pádem i zelí červené.:yes:<3:-K:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 9. 2019 19:17

Jarka72: Komentář mě velice potěšil,děkuji:-KJsem ráda,že recept zaujal:-8

Jarka72

8. 9. 2019 16:21

Aničko super,nejlepší recept na cuketové zelí jaký jsem zkusila.Jiný už dělat nebudu.Díky díky:-K:-K:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 9. 2016 18:45

stana5: Tak to mě moc těší,děkuji:-8:-KTakto připravené zelí se dá cca po 3týdnech uležení použít také jako salát:-)

stana5

14. 9. 2016 15:19

Dneska jsem ho zkusila udělat.A už my chutnalo když jsem ho dávala do skleniček.Výborný.<3

Anna Kocikova Anna Kocikova

13. 9. 2015 16:51

janatka:Ivetko,tak zelí je už i u nás ve sklenicích:-)Snad se letos podaří ještě jedna várka:-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 9. 2015 19:46

janatka:Ivetko,díky za pochvalu a fotky:-K
S těmi bramboráčky to vypadá báječně,mňam:-p:yes:Manžel je schopen sníst u televize celý obsah sklenky cuketzelí jen tak,na chuť:-))

janatka janatka

11. 9. 2015 12:16

Tak mám hotovo,cukety rostou jak blázen ,tak zpracovávám do všeho možného.:-pvynikající i opravdu jako salátová příloha k masu nebo bramborákům.Já jsem použila půl balení Nova Dia,já doma Pikantu nebo Deko nepoužívám.:-K:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

11. 9. 2014 17:01

Danca:Danuš,potěšila jsi mě,děkuji:-*:-K
Věřím,že se Ti zelí nepokazí;-)Mě,pokud se mi podaří nějakou tu sklenici schovat,tak takto zhotovené zelí vydrží do srpna dalšího roku:-)Ještě se mi nestalo,že by zakvasilo,nebo chytlo plíseň:-)

Ale náhoda je blbec,to je fakt;-)Stačí přistrouhat trošku"otlučenější"část cukety a je zaděláno:no:

Danca Danca

11. 9. 2014 15:25

Moc pěkný receptík:yes:. Cuketové zelí jsem zavařovala v minulosti 2x a pokaždé se mi začalo během týdne kazit:-//. Letos jsem narazila na tento recept a nedalo mi to...vyzkoušela jsem a ejhle! Mám zavařeno už 3 týdny a ani známka po nějakém kvašení nebo plísni...Pokud to tak vydrží, budu šťastná jako bleška, protože cuketové zelí máme rádi a v zimě přijde určitě k chuti:-p:-p:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 9. 2013 12:48

1974andrea:Andrejko,moc díky za vyzkoušení a fotky:-*:yes:Je pravda,jak píšeš-každý podle své chuti;-)Je rozhodně lepší dochutit dodatečně,než to"přešvihnout"hned v začátku:-)My máme rádi cuketu,která je takové planější chuti pikantnější,tak mě toho půl balíčku deka vyhovuje.

1974andrea 1974andrea

20. 9. 2013 08:48

Anna Kocikova:Tak Drahuško, včera jsem sterilovala. Cibuli jsem nedávala, tu si osmahnu, až jako základ při vaření. Deko jsem kvůli koření, které jsem tam nechtěla, přecedila:-8, octa dala méně, asi 130ml a stejně bych příště dala trošku méně a deka taky. Bylo to na mě dost slané. Ale je to vše podle chuti každého, raději ochutnávat a přidávat postupně;-) Jinak hotovo a mám 5 sklenic. Posílám fotky ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 9. 2013 21:55

Tohle se mi strašně líbí:-p:yes:

hanes24 hanes24

19. 9. 2013 04:13

:yes::yes:Super a já, když to chci dia, tak místo cukru dám stevii a místo octa a soli umeocet, který je slanokyselý.Taky ještě strouhaná jablka a špetku skořice a pár hřebíčků.:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cuketové zelí cuketové zelí zavařování zavařování cuketového zelí zavařování cuket jak zavarit cuketove zeli zavarujeme cuketu cuketove zeli sterilovane zavařujeme cuketové zeli cuketové zelí zavařit zavařování cuketové zelí zavařované cuketové zelí zavařování zelí z cukety co z cukety na zimu zavarena cuketa jako zeli cuketové zelí zavařované cuketové zelí zavařujeme zavařená cuketa zeli z cukety zavařování cukety jako zelí cuketové zelí s dekem

Suroviny: cuketa strouhaná, cibule, ocet, deko, cukr, kmín celý

TopRecepty.cz

Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33gM