Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové zelí je výbornou a rychlou alternativou klasického zelí. Jak ho připravit a jak ho zavařit na zimu
Top recepty

Na zahradě vám dozrává jedna cuketa za druhou a přemýšlíte, jakým dalším způsobem ji zpracovat? Co takhle si uvařit jako přílohu cuketové zelí. Určitě si pochutnáte a nebudete litovat.

Nejprve cukety omyjeme a zbavíme slupky. Na uvaření cuketového zelí můžeme bez obav použít už starší cuketu, jen nesmíme zapomenout z cukety odstranit již narostlá semínka. Poté cuketu nastrouháme na hrubém struhadle
Osolíme ji a necháme vypotit, abychom se zbavili přebytečné vody. Po ochucení cuketu krátce povaříme na zpěněné cibulce tak, aby se zcela nerozvařila. Podáváme například s pikantním pleckem a bramborovým knedlíkem.

Jak cuketové zelí zavařit

Cuketové zelí můžeme také jednoduše zavářet na zimu. Stačí nastrouhanou cuketu promíchat s cibulí, octem, Dekem, cukrem a kmínem. Poté necháme hodinu odpočinout a znovu promícháme. Následně směsí plníme zavařovací sklenice, zavíčkujeme a 20 minut sterilujeme.

Jak zavařit cuketové zelí

Na cuketovém zelí si určitě pochutnáme, a pokud přemýšlíme nad další zajímavou alternativou na klasické zelí, pak další chutnou možností je uvařit ho z kedlubny
 

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky