7 jídel, která s libečkem chutnají úžasně: Zelené maggi se v naší kuchyni rozhodně uplatní
Nať libečku začíná růst brzy na jaře a než se nadějeme, vyrostou z malých rostlin vysoké keře. Libečku říkáme polévkové "maggi", stačí přidat několik lístků do jídla, a ty už se postarají o výrazné dochucení. Pokud nevíte, co s nadbytkem libečku, nechte se inspirovat recepty našich čtenářů.
Libeček by neměl chybět na žádné zahrádce. Jeho pěstování je snadné, navíc se jedná o trvalku, která na jednom místě může být řadu let. I rozmnožování je jednoduché, stačí odrýt kousek rostliny, nejlépe na jaře nebo na podzim. Nejchutnější jsou svěží jarní listy, proto libeček ukládáme na zimu (sušíme, mrazíme a vyrábíme z něho pesto) hned zjara. Sklízet čerstvé listy do jídla ale můžeme až do podzimu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Také máte na zahradě ohromné rostliny libečku? Neváhejte jeho listy používat častěji. Kromě toho, že dají jídlům novou skvělou chuť, jedná se o přirozené bylinkové dochucování. Žádná chemie ani umělá aromata, nic takového, jen čistá síla přírody. Můžete nám napsat do komentářů pod článkem, do čeho rádi libeček přidáváte vy.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 19 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
5 zaručených tipů, jak si uchovat libeček na zimu: Vydrží v mrazáku, sušený, naložený v oleji nebo jako součást domácí „vegety“
Bramborovou kaši můžeme různými způsoby dochutit, aby byla ještě lepší. Vyzkoušejte různé varianty
Domácí přírodní maggi: Jak je vyrobit z libečku snadno a bez námahy? Zabere to pouhých 5 minut a výsledek je perfektní
Komentáře