Velikonoční pralinky a kuličky: Poradíme 3 možnosti přípravy oblíbené sladkosti
Velikonoce jsou dny jídla, pití, veselí, šlehání dívek pomlázkou a plných košíků vykoledovaných sladkostí. Místo koupených čokoládových figurek v lesklém barevném pozlátku můžeme doma vyrobit výborné pralinky.
Velikonoční pralinky jsou veselé, barevné a pokud je to možné, mají tvar vajíčka, kuřátka nebo beránka. Pralinky jsou plněné čokoládové skořápky, které se připravují ve formičkách na rozdíl od kuliček truffles, které se do čokolády máčí.
Jak připravit velikonoční pralinky a kuličky
- Pralinky a bonbóny se připravují z temperované čokolády, díky níž zůstanou křupavé a lesklé. Skořápky, které vzniknou vylitím důlků ve formičkách, naplníme náplní a po zatuhnutí na ně natřeme čokoládu jako víčka. Necháme důkladně ztuhnout.
- Kuličky a truffles jsou vyrobeny z husté hmoty - ganache, kokosu, oříšků a piškotů s různými příchutěmi nebo i alkoholem. Tvarujeme je do tvaru kuliček nebo vajíček a máčíme v rozpuštěné čokoládě. Můžeme je posypat barevným zdobením.
- Jahody v čokoládě jsou sladkostí pro okamžitou spotřebu, ale je to originální a chutný jedlý dárek. Po namočení do rozpuštěné čokolády připomíná jahoda malé vejce - dozdobíme ho šrafováním z bílé čokolády nebo barevnými cukrovými dekoracemi.
Pralinky a kuličky balíme do celofánových sáčků, do barevných krabiček nebo do plechovek s velikonočním motivem. Každý koledník z nich bude mít velkou radost - ať malý kluk nebo dospělý muž.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 2 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak rozpustit čokoládu ve vodní lázni? Zvládneme to snadno, ale do čokolády se nesmí dostat ani kapka vody
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Komentáře