Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čerstvé ovoce v čokoládě: Luxusní dárek v podobě pralinek potěší nejen děti, ale i dospělé
Zdroj: Pixabay

Představte si, že kousnete do pralinky a najednou máte ústa plná ovocné šťávy, chuti čerstvého ovoce a výborné čokolády. Ovocné pralinky, polité čokoládou nebo namočené do polevy a ozdobené jako opravdové bonbóny, můžete darovat nebo je sníst jako dezert.

Čerstvé ovoce, určené k máčení do čokolády, musíme pečlivě očistit a pokud ho  omyjeme, musíme ho také osušit. Vyjmeme pecky. Pak si připravíme kousky, které budeme v čokoládě máčet - celé plody, jednotlivé dílky, kostky, tyčinky, kuličky.

Kalendář Celý kalendář

Jak připravit ovoce v čokoládě

Máme pro vás několik tipů:
  • Ovoce vhodné k namočení: třešně, višně, jahody, banán, kiwi, meruňky, broskve, švestky, hroznové víno, mandarinky, maliny, velké borůvky, ostružiny, mango, ale i meloun
  • Čokoláda na ovocné pralinky: čokoláda bílá, mléčná, hořká, Ruby čokoláda, zbytky čokoládových figurek, ale i barevné polevy, belgická čokoláda, čokoláda na vaření a čokoládové pecky
  • Ozdobení pralinek: čokolády různých barev, cukrářské zdobení, hoblinky z čokolády, barevné polevy, jedlý zlatý nebo stříbrný papír a jedlé flitry a perličky
  • Čím balit pralinky: papírové košíčky, zlatý nebo stříbrný papír, barevné stanioly, bonboniéry, ozdobné košíčky nebo dárkové krabičky a taštičky

Jak namáčet pralinky v čokoládě

Připravíme si čokoládu a pečicí papír na hotové pralinky.

  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni dohladka.
  2. Ovoce položíme na vidličku nebo napíchneme na špejli a ponoříme do čokolády, buď celé nebo jen částečně.
  3. Přesuneme na pečicí papír a necháme částečně ztuhnout.
  4. Ozdobíme jako bonbóny nebo nacákáme čokoládu jiné barvy do tenkých proužků nebo teček - fantazii se meze nekladou.
  5. Po úplném ztuhnutí čokolády vložíme pralinky do košíčků nebo je zabalíme do barevného staniolu a naplníme jimi dárkovou krabičku.
Sladké drobečky
Ovoce v čokoládě má jedinou nevýhodu - musí se rychle sníst, aby se nekazilo. Myslíte si, že tak dlouho vydrží?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více