Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

7 nejlepších receptů na pralinky a čokoládové bonbony. Jak je vyrobit a naplnit. Oblíbené náplně domácích pralinek
Toprecepty.cz

Pralinky a čokoládové bonbony patří k luxusnějším laskominám, které často věnujeme jako jedlý dárek. Většinou si pod slovem pralinka představíme čokoládu, ve které je uzavřená náplň, často s alkoholem. Náplní může ale být i fondán, ovoce, ořechy a jiné jádroviny nebo karamel.

Čokoládu je nutné správně temperovat - s tím perfektně poradí náš článek. Na pralinky belgického typu se osvědčily silikonové formičky, ze kterých se pralinky dobře vyloupnou. Profesionální výrobci mají formy z polykarbonátu. Do formiček nalijeme čokoládu tak, aby pokryla i stěny, přebytek vylijeme. Můžeme použít také štětec namočený v čokoládě. Po ztuhnutí naplníme zvolenou náplní, musíme nechat místo na uzavření a opět necháme ztuhnout. Zalijeme čokoládou, stěrkou nebo kartou srovnáme do roviny a necháme ztuhnout a zatvrdnout. Pak vyloupneme z forem. Hezké je bonbony naaranžovat do misky nebo krabičky.

Dalším typem jsou čokoládové lanýže, pralinky francouzského typu. Jsou tvořeny čokoládovou hmotou, často s ořechy, ručně ukoulené do kuliček a poprášené hořkým kakaem nebo polité čokoládou a dozdobené barevně odlišnou čokoládou nebo sypáním.

  1. Čokoládové pralinky s banánovou náplní
  2. Rumové pralinky
  3. Plněné čokoládové pralinky
  4. "Pralinky podomácku" Zázvorové bonbony s bílou čokoládou a citronem
  5. "Mátový sen" Čokoládové mátové pralinky
  6. Čokomalinové pralinky
  7. Lanýžové pralinky ve skořicovo-kakaovém pudru

1. místo

Pralinky chutí připomínají oblíbenou cukrovinku banánky v čokoládě. Ve skořápce z tmavé čokolády je uzavřená náplň z banánu rozmixovaného a smíchaného s připravenou želatinou.
 

2. místo

Ve vodní lázni rozpustíme tmavou čokoládu a vylijeme jí formičky. Nutellu umícháme s rumem, naplníme do skořápek, uzavřeme vrstvou čokolády a po zatuhnutí vyloupneme.
 

3. místo

Jednu náplň pralinek z mléčné, hořké i bílé čokolády tvoří kokos smíchaný se slazeným kondenzovaným mlékem a mandle, druhou rumové perníčky nastrouhané a smíchané s kondenzovaným mlékem nebo kakaem, brusinkami, ořechy a rumem (náplň vyloženě vánoční). Třetí náplň tvoří strouhané ořechy, strouhané piškoty a kondenzované mléko.
 
Pralinky z bílé čokolády ukrývají náplň z hořké čokolády, strouhaného zázvoru, citronové šťávy i kůry a trošky likéru.
 

5. místo

Osvědčená labužnická kombinace tmavé čokolády a máty dostala slovo v těchto pralinkách. V náplni je čerstvá máta a čokoláda s čokoládovým máslem (čokoládové máslo koupíte na stránkách pro cukráře).
 

6. místo

Pralinky francouzského typu. Hmotu vytvoříme ze smetany a čokolády, ručně tvoříme kuličky, které obalujeme v prachu z rozdrcených malin sušených mrazem. Bomba vzhledově i po ochutnání.
 

7. místo

Příjemné kuličky z čokoládové hmoty po vychlazení obalíme v práškovém kakau a mleté skořici.
 
Nalákali jsme vás? Tak s chutí do toho, pojďte tvořit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Tento tip je užitečný  (2x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům