Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce nahradí všechny drahé přípravky z lékárny.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno. Pokud je to onemocnění chronické a stále se vrací v určité době, je dobré užívat preventivně a tak se zabrání "rozjetí" nemoci!
Recept je z rodinné pokladnice našich receptů z bylinek, které se dědí po generace!!!
Sirup má velmi příjemnou chuť a výborný je také proti kašli!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 5. 2017 21:42
dobry den delala jsem borovicovy sirup ve dvou lahvych vysel skvele v jedne zacal kvasit mohu ho uzivat i zkvaseny? Dekuji za odpoved Alena
25. 5. 2017 21:17
Peta: Peto, lahev úplně plnou mít nemusíš, aspoň bude vůle na tu tekutinu
25. 5. 2017 00:09
Dobry den zkousela jsem podle Vaseho receptu nalozit sirup ale nevysla mi plna sklenice vadi to necemu? Mam si zitra doabirat vyhonky? Nebo mohu nexhat
21. 5. 2017 18:19
Kateřina: Kateřinko, nejlépe skladovat v lednici a vydrží Vám dobře půl roku, ovšem jednou jsem na něj zapomněla a vydržel v pohodě celou sezónu do dalšího sběru větviček. Ale určitě použij lahve se šroubovacím víčkem, nebo celofán a zagumičkovat
21. 5. 2017 17:40
Dobrý den. Tak zítra budu sirup slevat ,už se těším ale chtěla jsem se zeptat jakou má prosím sirup trvanlivost a kde nejlépe skladovat ? Dekuji
20. 5. 2017 09:15
Simona Skolakova: Simonko, to jsem ráda a teď hlavně čekat, aby to nekvasilo a bylo všechno tak, jak má být Pak písni, jak se ti povedl
19. 5. 2017 13:36
Bibinko tak jsem to letos stihla a opět jsem výhonky naložila už se macerují na sluníčku za oknem.Přidala jsem fotečky
19. 5. 2017 13:35
Ivana: já bych výhonky ze stříbrného smrku nepoužila
14. 5. 2017 11:23
Dobrý den , ráda bych se zeptala zda-li můžu udělat také med z výhonků stříbrného smrku.
3. 5. 2017 08:58
Kateřina: Katko musí, to má svůj účel, ty výhonky pouští celou dobu louhování. Hlavně tam nesahejte a neotvírejte sklenici, začalo by to plesnivět.
1. 5. 2017 21:26
Bibinka: děkuji také jsem si říkala ze bude maximálně kyselejsi ale nic jiného. Tedy doufám dnes jsem.koukala ze pustili stavu . Musí i tak 2-3 týdny stát na slunci, když už mají pustenou šťávu (vodu)?
1. 5. 2017 19:26
Katka: Katko, to by mělo být v pohodě, ale zkušenost s tím nemám
30. 4. 2017 21:03
dobrý den, tak mladé výhonky smrčku jsem také dnes naložila. ale dala jsem asi 4 kolečka citronu , místo psaných dvou. nevadí to něčemu? děkuji
4. 3. 2017 19:10
Koukám děvčata, že v poslední době jsou tu samé šikovné kuchařinky, které mají sirup bez plísně-chválím Vás
2. 3. 2017 23:11
Dobrý den všem, tento sirup dělám každý rok. Výhonky propláchnu pod tekoucí vodou v sítku a poté vrstvím do omniovek vrstvu výhonků, trochu zasypu třtinovým cukrem a pokladu plátky biocitronů a tak pořád dokola, až je omniovka plná. Jemně zašroubuju víčko a dám na parapet na sluníčko cca na 3 týdny během kterých občas protřepu. Nikdy se mi nestalo, že by se objevila plíseň. Po třech týdnech přecedím do skleniček a uložím do lednice.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 5 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 7 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 10 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 2 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 3 hodinami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 3 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 3 hodinami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 4 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 5 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 5 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jak zpracovat smrkové výhonky? Máme pro vás báječné tipy na sirupy a medy
7 bylinných domácích sirupů a medů: Připravte si z voňavých bylinek osvěžující a lahodné nápoje
Další recepty
Tématické fráze: sirup z jehličí sirup z mladého jehličí sirup ze smrkového jehličí med z jehličí smrčkový sirup sirup ze smrkového jehličí recept sirup z jehličí recept smrkové špičky recept na sirup z jehličí sirup z borovice recept borovicový sirup recept med z mladého jehličí med ze smrkového jehličí sirup ze smrcku borovicový med recept sirup z mladého jehličí recept med z borovice recept med z smrkového jehličí šťáva ze smrkových větviček smrčkový med
Suroviny: výhonky ze smrkových větviček, cukr krystal, citron bio
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j25R
226 názorů