Vepřová krkovice s gulášovou šťávou

www.toprecepty.cz Kuchař:

Vepřové maso 25 názorů

514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

Vepřová krkovice:
4 plátky vepřové krkovice bez kosti
Nyní v akci
plnotučná hořčice
sůl
Nyní v akci
pepř
olej
Gulášová šťáva:
3 střední cibule
2 lžíce mleté sladké papriky
400 ml vody
3 stroužky česneku
hrstku majoránky
kmín
chlebová střídka na zahuštění
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici odležet nejlépe přes noc.

  2. Krkovici opečeme zprudka na oleji z obou stran tak, aby byla hotová, a z pánve vyjmeme. Později ji budeme vkládat do gulášové šťávy.

  3. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno, restujeme na oleji společně s kmínem, přidáme sladkou papriku, krátce zpěníme a zalijeme vodou, přivedeme k varu, krátce povaříme, cca 15 minut, dochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Podle potřeby zahustíme na jemno nadrobenou chlebovou střídkou nebo naopak zředíme vodou na požadovanou konzistenci hustší šťávy.

  4. Do omáčky přidáme opečené maso a vše společně ještě 10 - 15 minut zvolna provaříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová krkovice s gulášovou šťávou

  • sestrenka111 sestrenka111

    bylo to dobré a já dělala přílohu noky:-*

    Odpovědět

  • terka terka

    no tak bohuzel to u nas nedopadlo uplne na vybornou ale urcite priste zkusim znovu a bude sto pro lepsi ! skvelej napad :-):yes:

    Odpovědět

  • Sonji Sonji

    Dnes jsem tento recept dělala na oběd. Přípravu na omáčku k masu jsem si udělala už včera večer. Musím říct, že nám jídlo moc chutnalo :) :yes:

    Odpovědět

  • Dasa Dasa

    dobrotka,byla pochvala velika :yes: :-)

    Odpovědět

  • pomnenka pomnenka

    kolemjsoucí: myslim ze je uplne jedno odkud ten recept je tyto stranky nejsou od toho aby zde bylo nove vymyslene recepty ale aby sem lidi davali to co treba podle nekoho uvarili a chutnal jim ja teda musim rict ze mi jej vcera delala je vynikajici takze si bod zaslouzi :-)

    Odpovědět

  • JanaJanicka JanaJanicka

    Kluci v akci i Ty dostáváte bodík.. Já si recept maličko upravila a masíčko udělala v troubě... Doma zachutnalo a zařadím to mezi oblíbená jídla... :yes:;-)
    Edit : Dovoluji si přidat fotečku ;-)

    Odpovědět

  • Míša Míša

    Tento recept je výborný :-)) a chut je mnohem lepší až druhý den, když se omáčka uleží - doporučuji :yes: .

    Odpovědět

  • Šárka Šárka

    Dokonalost:yes: Opravdu velmi dobréé :)

    Odpovědět

  • kolemjsoucí kolemjsoucí

    recept dobrej, akorát že je opsanej z přadu ČT Kluci v akci z roku 2005. takže plusový bodíky by spíš patřily sem:
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/205562221900015/1137-recepty/?fromvoted=1&recept=59

    Odpovědět

  • xxx xxx

    vynikající... vaříme to často :-)

    Odpovědět

  • Janka 46 Janka 46

    Skvely obed moc jsme si pochutnali vsem doporucuji delala jsem to v troube super:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Janka 46 Janka 46

    Vypada to spickove zitra to mame k obedu uz se mooooc tesim:-*:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Jani, podle fotky vidíš, že jsem to dělala, nech krkovičku klidně podusit. Záleží na mase a i tím naložením je dřív měkká:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já bych to ráda zkusila, jen si nejsem jistá, že když krkovici z obou stran prudce opeču, že bude měkká. Mám s tím dost blbé zkušenosti a ať dělám, co dělám, musím to dělat déle.

    Odpovědět

  • MaruskaB MaruskaB

    Ani se mi nechcou večer čistit zuby, když mám tak výbornou chuť stále na jazyku! :-8:-))

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo