

Citronový sirup do čaje
Suroviny
- 1 kg citronů
- 1 kg cukru moučka
Postup přípravy receptu
Šťávu z 1 kg citronů a 1 kg cukru moučka svaříme za stálého míchání tak, aby se cukr úplně rozpustil.
Za horka nalijeme do sklenic a po zchladnutí dáme do ledničky. Z tohoto množství jsou cca 2 sklenice od okurek. Sice tam už asi nejsou vitamíny, ale je to do čaje vynikající.
Poznámka od kuchařky
Jde to dělat i v domácí pekárně na program Marmeláda.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Citronový sirup do čaje
-
Tak tento recept někdy zkusím.
-
Dělám citr.sirup již několik let. 46 dkg cukru krystalu svařím se 3 dcl. vody. Do vlažného dám šťávu ze 2 větších citronů a přecedím přes husté sítko do lahve ( je to přesně sirupová láhev). Skladuji v ledničce.
-
aby se zachovaly vitamíny, je lepší vym ačkat citron a doplnit cukrem co to jde - na slazení čaje vynikající a cukr zaručuje že se nezkazímariespinlerova@seznam.cz
-
Možná ho zkusím. Mám totiž moc rád čaj a když se tam přidá citron, tak je to mňam, mňam
-
Udělala jsem ho v DP, ale jen z poloviční dávky (na zkoušku). Zatím nevím jaký je - je ještě horký, tak uvidím zítra. Myslím, že ho využiji nejen do čaje, ale teď v létě ho budu používat jako normální syrup - naředit vodou a s ledem to bude fajn osvěžení.