Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronový sirup do čaje

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Amira Amira

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Domácí alternativa ke kupovaným sirupům. Hodí se do nápojů, na pečení, nebo všude tam, kde je potřeba použít šťávu z čerstvých citronů, kterou zrovna nemáte po ruce. Výhodou je jeho jednoduchá příprava a dobrá chuť.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 697 kJ /
4 708 kcal
Bílkoviny14,00 g
Tuky8,00 g
Vláknina46,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 122,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Citrony omyjeme a překrojíme napůl. Vymačkáme šťávu. Krok 2: Šťávu z 1 kg citronů a 1 kg cukru moučka svaříme za stálého míchání tak, aby se cukr úplně rozpustil. Krok 3: Za horka nalijeme do čistých sklenic a po naplnění jim otřeme hrdla a necháme vychladnout. Po vychladnutí uzavřeme a dáme do lednice.

TIP: Jak konzervovat citronovou šťávu

Zveřejněno 14. 4. 2008

Poznámka autorky Amira

Jde to dělat i v domácí pekárně na program Marmeláda. Z tohoto množství jsou cca 2 sklenice od okurek. Sice už tam nejsou vitamíny, ale do čaje, je to vynikající.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronový sirup do čaje

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/25P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronový sirup do čaje

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/25P

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Tak tento recept někdy zkusím. :-)

Dělám citr.sirup již několik let. 46 dkg cukru krystalu svařím se 3 dcl. vody. Do vlažného dám šťávu ze 2 větších citronů a přecedím přes husté sítko do lahve ( je to přesně sirupová láhev). Skladuji v ledničce.

marie aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 11. 6. 2012 13:27
aby se zachovaly vitamíny, je lepší vym ačkat citron a doplnit cukrem co to jde - na slazení čaje vynikající a cukr zaručuje že se nezkazímariespinlerova@seznam.cz

blabol.jachym 22. 4. 2011 05:37
Možná ho zkusím. Mám totiž moc rád čaj a když se tam přidá citron, tak je to mňam, mňam:-p

Udělala jsem ho v DP, ale jen z poloviční dávky (na zkoušku). Zatím nevím jaký je - je ještě horký, tak uvidím zítra. Myslím, že ho využiji nejen do čaje, ale teď v létě ho budu používat jako normální syrup - naředit vodou a s ledem to bude fajn osvěžení.;-)

Tématické fráze:
ovocné sirupy domácí výroba, domácí sirupy, domácí výroba sirupu, domácí sirup, ovocné sirupy domácí recept, domácí ovocný sirup, domácí sirupy recepty, citronový čaj, citronovy syrup, recepty na domaci sirupy, domaci vyroba ovocnych sirupu, domácí bylinkové sirupy, domácí sirup z ovoce, ovocný sirup recept, domácí sirup recept malinový, domácí bylinné sirupy, domácí ovocné sirupy, domácí bylinkový sirup, recept na domácí sirup, domácí čaje

Suroviny:
citron, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu