Milujete lehce kyselou chuť rebarbory na sladkém jarním moučníku? Video vám ukáže, jak ji snadno oloupat
Reveň neboli rebarbora má oblíbenou lehce kyselou chuť a dokonale doplňuje sladké moučníky i slané pokrmy. Milujete jarní dobroty s rebarborou tak jako my? Jistě vás tedy zajímá, jak tuto zeleninu jednoduše oloupat.
Rebarbora je chutná jarní zelenina, která se skvěle hodí na přípravu marmelády, kompotů, dezertů i letních limonád, chutney, sirupů nebo salátů. Před tepelnou úpravou je nutné ji oloupat. Pojďme se podívat, jak na to:
- Řapíky pečlivě omyjeme a odkrojíme čepele listů.
- Malým nožíkem odlupujeme postupně tenkou slupku tahem k sobě.
- Odkrojíme dřevnaté konce a můžeme se pustit do přípravy pokrmu.
Mohlo by vás zajímat
Jedlá či jedovatá rostlina?
Reveň rebarbora má jedlé pouze řapíky listů a to od dubna do června, kdy je její sezóna. Rostlina má obecně vysoký obsah kyseliny šťavelové a čepele listů mají této kyseliny pro naše tělo až extrémní množství. Pokud však zůstanete u doporučených řapíků, můžete si celé jaro užívat dobroty z rebarbory a sytit se potřebnými vitaminy a minerály, které rostlina také obsahuje. Co si dnes dát třeba rebarborový koláč?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 1 hodinou
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 3 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset otázek a odpovědí ke zpracování rebarbory v kuchyni. Jak ji upravit a co z ní uvařit
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Ten nejlepší rebarborový koláč: Proč jej dochutit skořicí a přidat jahody?
Komentáře