Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Rebarborové koláče a buchty připravujeme z jarní vydatné úrody. Podle oblíbených receptů se nám určitě povedou
Top recepty

Rebarbora poskytuje mohutné řapíky, které po oloupání a spaření používáme jako chutnou náplň sladkých moučníků, koláčů a buchet. Osvědčené recepty nám pomohou upéct lahodné dobroty co nejlépe.

Sklizeň rebarbory

Rebarbora začíná růst brzy na jaře a ve výživné půdě vytváří mohutné rostliny. Mírné zastínění ji nevadí. Silné řapíky postupně sklízíme vylamováním a používáme do sladkých moučníků a dezertů. Co nejdříve po sklizni je oloupeme a zpracujeme. Pokud bychom je nechali delší dobu čekat, začnou "gumovatět" a ztrácet svěžest. O zpracování rebarbory pojednává podrobně náš následující článek.

Jak připravit rebarboru 

Rebarbora dorůstá ke sklizni obvykle dříve, než začíná dozrávat první ovoce. Řapíky nejprve zbavíme tenké slupky - pokud je čerstvě sklizená, jde to nejlépe. Poté ji nakrájíme na malé kousky a krátce spaříme horkou vodou. Spaření lze provést i opakovaně. Poté rebarboru necháme okapat, aby v ní nezůstala zbytečná tekutina a těsto od ní zbytečně nevlhlo.

Jak dochutit rebarboru

Dále rebarboru používáme jednoduchým způsobem - rozložíme ji na připravené těsto a pokračujeme, jak jsme zvyklí. Rebarbora je poměrně kyselá, proto ji obvykle více přisladíme. Jednou z možností je bohatě ji posypat voňavou drobenkou. Rebarboru můžeme dochutit skořicí - její chuť se k ní výborně hodí, podobně jako ke kyselejším jablkům.

Nejlepší koláče s rebarborou

Rebarbora se velmi dobře hodí do kynutých koláčů na plechu, které si často pamatujeme od našich babiček ještě z dětství. Plechy s rebarborovou buchtou vždy v sezoně přicházely na řadu jako první, až pak následovaly jahodové, třešňové a rybízové koláče. Na přípravu jsou nejrychlejší lahodné moučníky nakypřené práškem do pečiva. Vybírat můžeme z řady oblíbených receptů našich čtenářů.
Svěží rebarbora dává moučníkům lehce nakyslou chuť, je lahodná a oblíbená. Kromě sladkých dobrot ji využijeme i do slaných specialit - můžeme se nechat inspirovat v našem dalším článku. Přebytek rebarbory lze jednoduše zmrazit pro pozdější použití.

 

 

Tento tip je užitečný  (30x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům