Jak přidat smetanu do omáčky, aby se nesrazila? Máme pro vás 3 jednoduché triky
Omáčky jsou skvostem české kuchyně a připravit je tak, aby byly lahodné, chce trpělivost a kuchařské zkušenosti. Co dělat v případě, že se nám srazí smetana, kterou jsme přidali do omáčky? Vyzkoušejte triky našich babiček.
Smetanu máme rozdělenou podle obsahu tuku, ovšem na zjemnění omáček využíváme vždy smetanu ke šlehaní, která má minimální obsah 30 % tuku, díky tomu je méně náchylná na sražení. Jaké jsou tipy na to, aby se nesrazila?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak přidat smetanu do omáčky
Poradíme, jak postupovat při zjemnění omáčky smetanou, aby nevznikly nežádoucí sražené částečky:
- Před použitím vytáhneme smetanu z lednice a necháme ji chvíli při pokojové teplotě. Po přidání do horké omáčky nedojde k prudké změně teploty.
- Smetanu přiléváme až na samotném konci vaření, kdy ji pouze zahříváme, ale nevaříme.
- Dalším trikem je přidat do smetany trochu cukru, díky tomu se jakákoliv smetana v omáčce už nesrazí.
Připravte si podle videoreceptu báječnou tradiční svíčkovou na smetaně, kterou potěšíte každého strávníka. Napište nám do komentáře, jak se vám povedla.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 6 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 8 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 10 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při vaření omáček: Nejčastěji to je hořký základ, sražená smetana nebo špatný postup při dušení masa
Proč se srazí smetanová omáčka? Často je na vině špatná volba smetany
Jak přidat zakysanou smetanu do omáčky či polévky, aby se nesrazila. Vyzkoušejte malý trik našich babiček
Komentáře