7 receptů na zpracování květů černého bezu: Skvělé jsou moučníky, placičky i sirupy
Černý bez je oblíbený aromatický a léčivý keř. V kuchyni používáme bílé květy i tmavé bobule (bezinky). Keře černého bezu rostou ve volné přírodě i na venkovských zahradách. Květy sbíráme co nejdříve po rozkvětu.
Využití květů je široké - uplatní se ve sladké i slané kuchyni a nejoblíbenější je zpracování do sirupů a limonád. Nasbírat květy je velmi jednoduché. Vybíráme pouze zdravé (nesmí odkvétat nebo být napadené mšicemi), na sběr si vezmeme nůžky. Květy černého bezu rovnáme do košíků nebo do plastových nádob. Hned po příchodu domů je zpracujeme. Jednoduché je sušení, ale máme pro vás i další možnosti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Podle následujícího videa si můžete zastudena připravit výbornou bezovou šťávu, která přijde k chuti zvlášť v létě, protože výborně osvěží.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 4 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 6 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 21 hodinami
Komentáře