Bezová limonáda-rychlá

Jajiz Kuchařka:

Nápoje 10 názorů

úprava
Přidat další fotografii
32
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Suroviny

5 bezinkových květů
5 l vody
0,5 kg cukru
1 citron
1 lžíčka sušeného droždí
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme vodu s cukrem.

  2. Mezitím opláchneme květy a dáme je na dno nadoby, ve které budeme připravovat.

  3. Pokrájíme citron na plátky a dáme ke květům.

  4. Když je voda svařená ještě za tepla zaléváme bez a citron, přidáme droždí a necháme 24 hodin odstát v pokojové teplotě (občas zamícháme - míchala jsme asi 2*).

  5. Přecedíme, pak dáme do ledničky chladit.

    Myslím si, že je ale vhodné jí do max. 2 dnů spotřebovat kvůli kvasným procesům.

Poznámka

Daný recept jsem našla na internetu ,limonáda je výborná, a pro mě hlavně rychlá ve verzi s octem či kyselinou se musí nechat dat odstát okolo týdnu.Recept jsem psala podle toho jak jsme ho dělala já od originálu trochu jinak ,tady jsem ho však nenašla tak přidávám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezová limonáda-rychlá

  • Jajiz Jajiz(autor receptu)

    Vaclav Fronek:děkuji za otočení ;-)

    Odpovědět

  • Jajiz Jajiz(autor receptu)

    fotka neni stazena a bohuzel nevim jak se otaci :-((

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Majksnerka: ale ano, jenže znám hodně lidí, kterým nedělá psychicky dobře pohled na obrácené foto, fotka sama o sobě ale špatná není, stačí ji jen otočít, proti receptu tu nikdo nic neměl.A na fotku bylo pouze upozorněno, nikoli vyvíjen nátlak.
    Spíš jsem ale čekala, že se ozve autorka.

    Odpovědět

  • Majksnerka Majksnerka

    Já myslím,že se hodnotí recept a ne fotka ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Vaclav Fronek:Jsi šikulka:-K, já to chtěla nechat na autorce, sám musíš uznat, že je na ní lepší pohled :-D:-D:yes::yes:. Ale autorka by si tu tvoji mohla alespoň sama dát jako hlavní ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Fotka je koukatelná. Já si dám hlavu do leva. Nic si z toho nedělej. Vše se nepovede. A když to necháš déle kvasit a nebo zapomeneš cca měsíc a více , budeš mít "Andělské víno."
    Aby to nedráždilo tak jsem se ji pokusil otočit.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jajiz: zkus to foto otočit do správného směru, nedá se na to dost dobře dívat..Jinak, není to stažené, spíš nešikovně ofocené, na receptech na webech nejsou takto nešikovně zveřejňované fotky

    Odpovědět

  • Dan Damian Dan Damian(neregistrovaný)

    PS: takových je tu v poslední době čím dál víc ....bohužel :-(

    Odpovědět

  • Dan Damian Dan Damian(neregistrovaný)

    Protože si to právě vycucala z palcu a fotku stáhla odněkud z netu :-/ :no:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, fajné, proč jsi neotočila tu fotku??

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo