7 houbových jídel: Vybrali jsme pro vás oblíbené houbařské recepty
Úroda hub nás láká na procházku do lesů. Nasbíraný úlovek můžeme jednoduše zpracovat na oblíbenou smaženici, ale určitě si rádi pochutnáme i na dalších houbových jídlech. Přinášíme vám inspiraci s těmi nejoblíbenějšími houbovými recepty.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Bramboračka
- Vepřové na houbách
- Houbová omáčka dle Jitky
- Houbový pekáček
- Bramborové halušky s houbami
- Bylinkové válečky ve slanině s lesními houbami
- Nastavovaná kaše z hájovny
1. místo
Houby jsou výbornou součástí polévek, použít můžeme i sušené, ale čerstvě nasbírané houby budou v této bramboračce chutnat ještě lépe. Polévka je jednoduchá na přípravu, zasytí a provoní vám celý byt.
2. místo
Vepřová plec v omáčce z hub a cibulky je vydatným a oblíbeným jídlem. Perfektně se k tomuto jídlu bude hodit rýže, ale někomu udělají větší radost knedlíky či brambory. Tak jako tak, na této nestárnoucí klasice si jistě pochutná celá rodina.
3. místo
I samotná houbová omáčka postačí s přílohou, jako chutné a vydatné jídlo, a není třeba ji nutně doplňovat o maso. O to víc si pochutnáte na pořádné porci hub. V tomto případě je navíc v omáčce smetana, která ji chuťově zjemní.
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 4 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 6 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho namáčet sušené houby? Mají intenzivní vůni a výraznou barvu. Po namočení je použijeme jako čerstvé
Dokonalé vepřové na houbách: Jakou část masa do něj použít a čím směs ochutit, aby byl výsledek perfektní
Mleté maso je základem mnoha oblíbených jídel. Poradíme, jak ho připravit
Komentáře