Nejrychlejší recepty: Skvělá rybičková pomazánka z uzené makrely
1. 2. 2021 Vaření
Přepadl vás hlad a máte chuť na něco rychlého, výživného a chutného? Nebo jste nahonem domluvili večerní víno s přáteli u vás doma a přemýšlíte, co jim nabídnout? Máte-li v lednici tvaroh a uzenou makrelu, případně supermarket po ruce, zvládnete to levou zadní...
Rychlá a zdravá rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka může být zdravá i chutná zároveň! Stačí, když ji vyrobíte z tvarohu a uzené makrely. Tvaroh je plný bílkovin, uzená makrela má zase skvělou, specifickou chuť a rybí maso je prospěšné díky obsahu omega-3 mastných kyselin. Jak na to? Naši rybičkovku vyrobíte za pár minut!
Mohlo by vás zajímat
Co budeme potřebovat:
- 1 uzenou makrelu
- vaničku polotučného tvarohu (můžeme nahradit adekvátním množstvím sýru cottage)
- jarní cibulku
- sůl a pepř
- půlku sitronu
Postup: Nejvíce času nám zabere obrat všechno maso z ryby. Další krok záleží na tom, jestli máme raději pomazánku jako kompaktní hmotu, nebo jestli preferujeme, když jsou v ní cítit kousky. Pokud chceme pomazánku kompaktní, dáme kousky ryby, tvaroh nebo cottage, sůl a pepř do mixéru. Zakápneme citronem, rozmixujeme do hladka a na závěr ručně vmícháme nasekanou cibulku.
Mohlo by vás zajímat
Pokud máme raději hrubší pomazánku, pak je potřeba nakrájet rybí maso na malinké kousky. Ty pak stačí ručně vmíchat do tvarohu. Osolíme, opepříme a zakápneme citronem, cibulka znovu až nakonec. Hotovou pomazánku můžeme podávat na chlebu nebo jednohubkách podle vlastní chuti a příležitosti.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Byliny v kuchyni: Jak snadno vypěstovat pažitku? Vitamínová bomba u vás nesmí chybět
Jaro je v plném proudu, a to volá po pěstování… Číst více
Mýty vs. fakta: Je zdravé jíst vajíčka? A kolik denně je akorát?
Mnoho z nás si nedokáže dobrou snídani bez… Číst více
Byliny v kuchyni: Lipový čaj pomáhá při horkosti. Kdy sbírat květy, aby byly nejúčinnější?
Lípa je českým národním stromem, kterému se dříve… Číst více
Byliny v kuchyni: Vyrobte si karmelitánské kapky z meduňky! Zmírní bolesti i depresi
Máte pocit, že nestíháte, jste ve stresu a nevíte… Číst více
Pravda o sádle: Výživová specialistka vysvětluje, proč se tuků nemáme bát a jak je to s neslavným cholesterolem
Sádlo se na několik let ocitlo v nemilosti… Číst více
Jaký tuk se hodí na přípravu jíšky? Máme několik možností
Tuk přidá do pokrmu vlastní chuť, proto ho vybírejte hlavně podle druhu pokrmu, který připravujete a podle výsledné chuti, kterou má mít. Mezi… Číst více
Na čem smažit bramboráky? Jedině na sádle budou chutnat jako ty od babičky
Bramboráky byly dříve jídlem chudých, dnes jsou však oblíbeným jídlem všech. Kdo by neměl rád jejich křupavé okraje. Jenže jak na to? Odpověď je… Číst více
Kokosový olej
Kokosový olej (viz kokosový ořech) našel uplatnění v potravinářství, lékařství i průmyslu. Za studena lisovaný kokosový olej má vysoký obsah… Číst více
Palmový olej
Palmový olej se lisuje z oplodí palmy olejné. Získává se z dužiny plodů. Z oddělených jader těchto plodů se získává i jiný typ oleje, tzv.… Číst více
Řepkový olej
Řepkový olej se získává z rostliny řepky olejné. Všichni znají kvetoucí lány žluté řepky, z jejichž semen se lisuje. Získaný olej se používá do mnoha… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jestli chcete opravdu poctivou šunku, sáhněte po vyzkoušené metodě našich babiček
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12