Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
Zdroj: Toprecepty, 1974andrea

Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou poslouží jako skvělý rychlý oběd či večeře. Snadno si ho připravíte a oceníte jeho jemně pikantní chuť. Rýži můžete podávat bílou či promíchanou s troškou kari.

Kuřecí maso na kari

Kuřecí maso si rádi běžně připravujeme k obědu, protože jídla bývají rychle na stole. Pokud není čas chystat něco náročnějšího, je právě kuřecí maso výbornou volbou. Když k tomuto druhu masa přidáme kari koření, získáme rychlé a výborné pikantní jídlo. Podobá se indické kuchyni a je u nás velmi oblíbené.  

Kari koření

Kari koření navozuje atmosféru indické kuchyně, přestože se využívá více za hranicemi Indie. Podobá se tamní směsi garam masala (aneb v překladu horké koření). Do kari směsi se dává hlavně kurkuma, díky které je tak krásně žlutá. Dále sem patří pepř, kardamom, důležitou součástí směsi je i koriandr, pikantní nádech dává zázvor, ve směsi je i římský kmín, případně další ingredience, jakými jsou červený nebo černý pepř, hořčičné semínko, hřebíček, bobkový list, fenykl, skořice, pískavice, řecké seno, sušený česnek a další. Chilli se přidává až v novodobější historii tohoto koření.

Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou

Na tři porce si připravte: 300 g kuřecích prsních řízků, 3 lžíce oleje, 1 lžičku kari (může být i více), 1,5 lžíce sójové omáčky a 1 sáček mražené zeleniny (jakékoliv). Podle chuti: sůl a mletý pepř. Na zahuštění: 2 lžičky hladké mouky a vodu. Rýže: 250 g rýže, sůl a 1 špetku kari koření.

Jak na to? Maso nakrájejte na nudličky, opepřete ho a osolte. Na pánvi rozehřejte, olej, do horkého oleje přidejte maso a restujte. Přisypte kari a nalijte sójovou omáčku. Vložte zeleninu, trochu podlijte vodou, zahustěte dvěma lžičkami mouky, rozmíchané v trošce vody, přiklopte poklicí a nechte dusit. Dejte vařit rýži se solí a třeba i špetkou kari. Získá krásně žlutou barvu. Podávejte ji s masem a zeleninou.

Náš tip: Přichystejte si kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou podle tohoto videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více