Hebká hustá čokoládová poleva
Čokoládovou polevu potřebujeme v kuchyni každou chvíli, proto se hodí mít její přípravu v malíčku. Naučte se s námi lesklou a hebkou domácí polevu, díky které vaše dorty a zákusky budou vypadat dokonale.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 494 kJ / 1 552 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,40 g |
Tuky | 113,40 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 93 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 107,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace s menší vlastní úpravou z dortománie. Poleva je jemná, pružná a velmi chutná.
vynikající andělský perníkový korpus od bibinky:
http://www.toprecepty.cz/recept/3606-andelsky-nady...
na mřížkovou ozdobu využita patchworková pomůcka Diamant-nátlačná mřížka viz odkaz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 2. 2019 09:52
Moc se omlouvám za komentář níže, patří k jinému receptu. Jinak tuto polevu doporučuji, je moc dobrá, dělám často
25. 11. 2016 12:01
Supeeer, je skvělá
9. 7. 2016 19:17
moc se mi líbí, povedla se a byla moc fajn
5. 3. 2016 10:29
To je pecka! Už nikdy neudělám jinou polevu!! Mňam.
10. 2. 2016 14:57
Tak. . . konečně vyzkoušena a musím říct, že je opravdu skvělá. Blbec jsem se nepodívala na kelímek šlehačky, že má jen 200 ml a čokoláda na vaření, tak tam ty gramy nejsou vůbec (vzala jsem váhu a zvážila, bylo to 150 g). Takže obojího málo, ale musím říct, že na polití perníku od Bibinky to stačilo. Díky za skvělý recept!
12. 12. 2015 21:01
ja tuto polevu robím už pár rokov a je super
9. 9. 2015 12:54
Taky jsem měla problém s hustotou, pořád řídké!! Tak jsem otočila poměr surovin a je to super!!!
7. 12. 2014 14:47
Musím se zastat Kunínské smetany, používám ji mimo jiné i na tuhle polevu a je vždycky perfektní. Nechávám ji chladnout asi 1-1,5h., když se nechá zchladnout moc, je už pak zase tuhá a nerozlije se, musí se rozetřít a jsou na ní vidět tahy.. Asi se musí prostě přesně dodržet ten postup..? Nevim, ale taky mám pár receptů, kde všichni píšou, jak jim to jde, a mě to prostě nejde
17. 5. 2014 14:55
nicky292: Kunínská smetana mi dělá vždycky takovýhle věci... já nevím čím to je, ale ani v polevách a ani v krémech mi smetana z kunína nefunguje, kupuji tu obyčejnou nejlevnější v lidlu a ta mi funguje... Te si smetanu sbírám z čerstvého mléka z farmy a ta je bezkonkurenční...
27. 4. 2014 10:34
nicky292:tak to je fakt zvláštnía kakao jsi nezapomněla? i ten sled ingrediencí? ona neztuhne úplně, jako klasická poleva z čokošky. jinak vážně nevím, čím to, že tě mrška takhle zlobí
27. 4. 2014 08:58
srettka:Kupuji smetanu kunín 30%, a hořkou čokoládu orion. Nyní je to dva dni, co je buchta v lednici a čokoláda má konzistenci jako hustší med...já opravdu nevím. Mohlo by mít na to vliv, že jsem smetanu třeba málo povařila?
26. 4. 2014 09:50
nicky292:co jsi použila za čokoládu? nechala jsi to zchladnout? chladnutím to pěkně zahoustne.S jakou jsi použila smetanu? Zkus příště s vyšším podílem tuku, nejlépe 33%.
Pokud se ti poleva rozlila do stran, chce to zarovnat korpus do roviny, seříznout případné vyboulení, aby se poleva rozlila rovnoměrně. Na nerovném korpusu bude vždycky neposlušná a utíkat do stran
Pokud se ti poleva rozlila do stran, chce to zarovnat korpus do roviny, seříznout případné vyboulení, aby se poleva rozlila rovnoměrně. Na nerovném korpusu bude vždycky neposlušná a utíkat do stran
25. 4. 2014 11:42
nicky292:záleží na kvalitě kakaa a čokolády
25. 4. 2014 10:46
Dělala jsem tuto polevu již podruhé a pokaždé se stejným efektem... i po vychladnutí je stále příliš tekutá a z prostředku korpusu mi steče všechna do krajů plechu, kde je korpus vždy nepatrně nižší než uprostřed. Vrstava uprostřed je pak téměř průsvitná.
Nevím, kde je chyba.
Nevím, kde je chyba.
17. 2. 2014 10:26
Luxusni zalezitost, rekla bych perfekttni. Pouzila jsem ji jiz nekolikrat a timto Ti dekuji, je to opravdova dobrota.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Makový koláč s jablky II
Přidáno 15. 6. 2024 21:35
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno 15. 6. 2024 20:12
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Právě bylo uvařeno:
Květákové "mišmi"
KOPECKA uvařila před 20 minutami
Zelná polévka s klobásou
Jan Nemec uvařil před 11 hodinami
Levandulové sušenky I.
Beruna uvařila před 11 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci.
misula29 uvařila před 12 hodinami
Pšenično-žitný semínkový chléb
PetraCy uvařila před 13 hodinami
Banánové brownies
Kamilana uvařila před 13 hodinami
Rychlá kakaová buchta
lid.miroslav uvařil před 15 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
Effina uvařil před 17 hodinami
Bramborový koláč s květákem
Moanka uvařila před 18 hodinami
Květákové placičky
Karoli uvařil před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit úžasnou čokoládovou polevu? Není to tak složité, jak se zdá. Vyzkoušejte ji podle názorného videa
Peče celá země: Jak na správné temperování čokolády, aby se vám pralinky nerozpustily v ruce
Čokoládová poleva dokáže pěkně potrápit. Jak ji napravit, aby byla zase pěkně hladká
Další recepty
Tématické fráze: čokoládová poleva se smetanou cokoladova poleva ze smetany cokoladova poleva ze slehacky poleva ze šlehačky a čokolády nejlepsi cokoladova poleva poleva z hořké čokolády poleva ze šlehačky čokoládová poleva tekutá čokoládová poleva poleva z cokolady a smetany čokoládová poleva z čokolády mekka cokoladova poleva čokoládová poleva na buchtu čokoládová poleva měkká poleva ze smetany a cokolady čokoládová poleva z hořké čokolády ganache poleva poleva ze smetany cokoladova poleva smetana čokoládová poleva tekutá
Suroviny: smetana ke šlehání, kakao hořké, čokoláda hořká
Hebká hustá čokoládová poleva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rElp
83 názorů