Rychlé věnečky či větrníčky z odpalovaného těsta
Znáte odpalované těsto? Je poměrně snadno připravené a příjemně tvárné. Můžeme z něj na plech nastříkat a upéct věnečky, větrníky, nebo naopak malé bobečky - profiterolky. Upečené tvary hned prokrojíme a po vychladnutí plníme nadýchaným krémem nebo pevnou šlehačkou.
Suroviny pro 2 plechy
2 plechy
80 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 6 601 kJ / 1 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,35 g |
Tuky | 105,44 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 1,27 g |
Sodík | 803 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 105,72 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na oslavu 60. narozenin jsem dělala 60 ks, naskládala na tác do pyramidy, celé "svázala" karamelovou nití jako pavučinou... Vznikl efektní a chutný dárek pro mlsného oslavence.
Ještě doplnění - pokud byste dělali také karamelovou nit, skladujte v chladnu, ale ne v lednici, jinak vám vlhkost uvnitř nit rozpustí a ona zmizí...tedy skápne na věnečky...chuti to vůbec neublíží, ale efekt bude pryč ;)
Hledala jsem odpalované věnečky, ale našla jsem jen jiný poměr surovin a použitou hladkou mouku, tak přidávám i tuto variantu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 8. 2011 07:31
Ivo, vypadá to nádherně![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
17. 8. 2011 07:25
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
17. 8. 2011 00:24
Hella: na obrázku jsou opravdu malé "bobky" jako malé větrníčky, chtěla jsem udělat takové koule do pyramidy...klasicky dělám věnečky s dírou ve středu
Větrník mám spojený vždy jako velký zákusek, cca 10cm v průměru, s cukrovou polevou, karamelovým krémem a šlehačkou...tyhle bobany mají cca 4cm v průměru ![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Rychlé - no rychlé jsou, příprava těsta zabere chvilku, šlehačem se vejce zapracují velmi jednoduše...ta koule není tak tuhá jako třeba perníkové těsto, to jsem asi špatně vyjádřila...prostě to ale není kaše, vytvaruje se do koule, kterou můžeš držet vcelku v ruce![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Ani vychlazení těsta není myšleno do studena, stačí jen, aby se nechalo chvíli odstát, aby nebyla úplně horké a vychladl hlavně trochu hrnec, ve které se pak vejce zašlehávají...jinak by se začaly smažit
takže vlastně stříkám ještě vlažné těsto...celkem příprava zabere cca 20min. a to mi přijde jako docela rychlovka ![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
já text trochu opravím a toto do něj dopíšu, ok?
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Rychlé - no rychlé jsou, příprava těsta zabere chvilku, šlehačem se vejce zapracují velmi jednoduše...ta koule není tak tuhá jako třeba perníkové těsto, to jsem asi špatně vyjádřila...prostě to ale není kaše, vytvaruje se do koule, kterou můžeš držet vcelku v ruce
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Ani vychlazení těsta není myšleno do studena, stačí jen, aby se nechalo chvíli odstát, aby nebyla úplně horké a vychladl hlavně trochu hrnec, ve které se pak vejce zašlehávají...jinak by se začaly smažit
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
já text trochu opravím a toto do něj dopíšu, ok?
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
16. 8. 2011 23:50
Ivanko, jsou krásné, ale nejsou to věnečky, jsou to klasické větrníčky. Samozřejmě se toto stejné těsto dá použít i na věnečky. Spíš by mě zajímalo, proč jsi je nazvala jako rychlé. Pokud totiž píšeš, jak je těsto tuhé, pak asi dají ještě víc práce, než ty "obyčejné" z hladké mouky, kde se vejce rozmíchají ihned zcela bez problémů.
16. 8. 2011 21:34
Vypadají nádherně![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
16. 8. 2011 21:31
a všem děkuji za komentáře i body
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
16. 8. 2011 21:29
hanahcotton: je super, dobře se motá, jen je nekonečná ![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
udělala jsem karamel z 5 lžic cukru a měla jsem ho až moc, tak jsem přidala máslo a když částečně zchladnul, nalil se na zmrzlinu...taky dobrotka ![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
16. 8. 2011 21:26
Temule: před zašleháním vajíček je to opravdu pevná koule, že by se dala skoro vyválet...a pokud máš nějaká obrovská vajíčka, dej raději jen 3, já používám klasiku z obchodu vel.M.
Držím palce a dej vědět
Držím palce a dej vědět
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
16. 8. 2011 21:25
Bibinka: Jani, když nemáš skleněná dvířka, můžeš juknout, ale krátce, ne jak taťulda do ledničky ![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
...dělej nejprve 5min. zprudka a pak 5min. mírněji a pak krátce zkontroluj pootevřenou troubou, jak se barví...ale ne moc dlouho a neotvírat úplně, aby teplota rychle neklesla....
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
16. 8. 2011 20:45
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
16. 8. 2011 20:35
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
16. 8. 2011 20:23
Přesně tak je dělám i já
recept mám v mém sešitě,jak si ho Ivo našla![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
a jsou vynikající a žravé![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
+ 9
a už jsem je strááááášně dlouho nedělala
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
16. 8. 2011 19:39
Vazne pekne a musim vyzkouset. Kdyz jsem se naposledy pokusela o venecky tak z toho byl nakonec kremes
jelikoz testo bylo nejake tekute, tak snad nic tentokrat nepoplantam a povede se
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
16. 8. 2011 18:52
Isindo, no to je krása. Nikdy jsem je nezkoušela, ale tyhle mě lákají, jen bych chtěla vědět, jak dlouho se tak přibližně pečou (dobu dohromady), když se na ně nemůžu podívat abych neotvírala troubu
A ta karamelová pavučinka, to je teda senza nápad. Máš jasnej 3.bod
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
16. 8. 2011 18:49
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Guláš na slanině s francouzskou hořčicí
Přidáno před 3 hodinami
Škvarky z hokkaidó dýně
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí křupavé česnekové nudličky
Přidáno před 8 hodinami
Zelné placičky se sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Barevný piškot bez mouky
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí kostky v citronové marinádě s žampióny
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krtkův dort na plechu
gumajzka uvařila před 19 minutami
Salát z řapíkatého celeru
Ivcatkoo uvařila před 1 hodinou
Křenová omáčka
Jana4503 uvařil před 4 hodinami
Těstovinový salát se sýrovou omáčkou, zeleninou a šunkou
faluska uvařila před 4 hodinami
Brokolicové placičky
Lennulinka uvařil před 5 hodinami
Drožďová polévka
jančab uvařil před 5 hodinami
Bublanina šlehačková
collins uvařila před 7 hodinami
Kapustovo-klobásovo-bramborová polévka
ctomala uvařila před 9 hodinami
Bábovka s mákem, rozinkami a ořechy
Moanka uvařila před 10 hodinami
Šlehačkové taštičky s jahodami
Jajka77 uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: větrniky z odpalovaneho těsta domácí větrníky odpalované těsto odpalované těsto na větrníky větrníky z odpalovaného těsta video věnečky nebo větrníky recept recept na větrníky z odpalovaného těsta větrníky odpalovaného těsta větrníky z odpalovaného odpalované těsto větrníky větrníky odpalované těsto recepty z odpalované těsto rychlé větrníky odpalované těsto na plech věnečky z odpalovaného těsta těsto na větrníky domácí větrníčky větrníky z odpalovaného těsta na plech recept na odpalované těsto větrníky větrníčky věnečky a větrníky
Suroviny: voda, sůl, máslo, mouka hrubá, vejce, tuk
Rychlé věnečky či větrníčky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k63E
30 názorů