Věnečky z odpalovaného těsta

janaka Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 28 názorů

519
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Suroviny

Odpalované těsto:
300 ml vody
3 lžíce sádla
15 dkg hladké mouky
8 dkg polohrubé mouky
5 vajec
1/2 kypřící prášek do pečiva
Krém:
2 vanilkové pudinky
0,5 l mléka
250 g másla
čokoláda na vaření
rum
cukr moučka
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. 300 ml vody, 3 lžíce sádla jen s mírným kopečkem + větší špetku soli - přivést k varu a přisypat 15 dkg hladké mouky a 8 dkg polohrubé mouky. Míchat na plotně, alespoň 5 minut, až je těsto hladké a na dně hrnce se udělá bílá vrstva, nepřipálit.

  2. Na propaření těsta dost záleží výsledek. Pak těsto nechat vychladnout a postupně zamíchat jedno po druhém 5 vajec. Nakonec zamíchat 1/2 kypřícího prášku.

  3. Řezanou zdobičkou stříkat na plech ve dvou vrstvách kolečka. Trouba rozpálená na 250°C, neotvírat. Po 5-8 minutách snížit na 100°C a dopéct dozlatova.

  4. Ještě vlahé rozkrojit. Těsto je docela tuhé, oproti těm předchozím co jsem zkoušela, tak abyste se nedivily.

  5. Plníme pudinkovým krémem: uvařený hustý studený pudink vmícháme postupně do utřeného másla, na vrch můžeme dát rumovou polevu nebo ozdobíme čokoládou nebo jen pocukrujeme.

Poznámka

Recept mi poslala paní Miluška, která je už dělá 20 let a prý se ji povedly vždycky. Je to konečně těsto, které se povedlo i mě. Moje minulé pokusy o věnečky dopadly nevalně. Takže doporučuju vyzkoušet těm, kterým se věnečky ne a ne povést....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 693 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Věnečky z odpalovaného těsta

  • natali natali(neregistrovaný)

    Těsto bylo opravdu moc tuhé, když jsem stříkala 5. plech tak mně tedy už řádně bolely ruce a se silikonovým sáčkem to byla docela fuška vše nastříkat... prvních 8 minut na 250°C, pak jsem na 10 minut stahovala na 150°C. Věnečky byly super i krásně vypadala a po vytažení z trouby si udržely svůj tvar... na uvedenou dávku, jsem ale pro jistotu dala celý sáček prášku do pečiva, nemusela jsem to pak stříkat ve dvou vrstvách, stačila pouze jedna:yes:

    Odpovědět

  • Terusa Terusa

    Tento recept mám od známé a je skvělý. Já polevu dělám tak, že pomažu vrchy marmeládou, většinou malinovou nebo rybíz a poliju citronovou polevou :)

    Odpovědět

  • Vlasta Vlasta(neregistrovaná)

    na poprvé skvělé ale podruhé trošku spadly nevím zda jsem tu teplotu nesnížila moc brzy jdu do nich potřetí dnes a pak se ozvu

    Odpovědět

  • Ivana41 Ivana41

    Jsou výborné, teď se mě dostala do ruky kuchařka Dr.Oetkra,zde je zde přidána šlehačka v prášku,která je přidána na krém a je ochucená 1 plnou, zarovnanou lžící instantní kávy a věnečky jsou polité čokoládou celé. Nic lepšího jsem už dlouho nejedla:-p

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Těsto v poho,jen já je mám nějaké světlejší než vy!!!Potom je jak dlouho necháš v troubě?Já je tam měla na 250°C asi těch 8 minut,ještě asi dalších 5 minut je to asi málo.Jinak byly skvělé-50 kusů.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Šárka: Ale chyba zřejmě nebyla v receptu ;-) Někdy stačí méně kvalitní mouka (pokud jste měla hrudky, tak byla zřejmě stará nebo vlhká) nebo nesprávný způsob pečení. Na tom záleží mnohem víc než si myslíte :-)

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Věnečky se nepovedly. Těsto nejdříve příliš husté a řekla bych, že se přidávaná mouka měla prosít, aby nebyly ani malé hrudky.
    Po přidání vajíček zase příliš tekuté a tak se to rozlilo až slilo už na plechu a dvě vrstvy se na sobě neudržely.
    Takže ani nehrozí, že bych věneček, který vypadá jak placka měla rozkrojit. Takže jediná možnost, že nebudu rozkrajovat, ale lepit dva k sobě.
    No rozhodně tento recept nedoporučuji. Plno práce a výsledek :no:

    Odpovědět

  • Bronislava Bronislava(neregistrovaná)

    Dělala jsem věnečky podle mého receptu.prvni varka BOMBA a druha?Snědly je slepice nevim kde se stala chyba.zasady jsem dodržovala trouba v žadném připadě neotevřená a venečky byly zakalce no děs.Koukam na vaš recept a zkusim ho jen mě zajima zali to zaleži na tuku,který daváme.Měkdo děla z oleje,masla zajimal by mě vaš nazor.ja plnim kremem pudinkovym a dělam karamelovou šlehačku a to vam povim to je mnamka.

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    vynikající a jsem moc ráda,že se povedli a děkuji za recept:-):yes:

    Odpovědět

  • Romana1012 Romana1012

    Vypadaji moc krasne;-) Jen jsem se chtela zeptat, ty vejce se tam davaji cele nebo jen zloutky?

    Odpovědět

  • Elís Elís(neregistrovaný)

    Tak tyto věnečky jsou naprostá bomba :-), v pondělí jsem je upekla poprvé a k mému úžasu se povedly :-O. Ale ušila jsem si na sebe bič, dnes je musím upéct znovu jak rychle se snědly :-p.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Dnes jsem dělala podruhé a opět se vydařily. To značí, že to nebyla náhoda, ale je to fakt super jednoduchý recept:-K:yes: Škoda, že nemůžu dát ještě jeden bod:-(

    Odpovědět

  • blabol.jachym blabol.jachym

    vypadá to skvěle

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Taki bodík už jsem dala, takže už jenom fotky:-*:-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Jani, věnečky jsou super! Těsto se povedlo, po vytážení z trouby nekleslo. Zítra naplním krémem a potom přidám fotečky. Moc díky za recept.Nevěřila jsem v úspěch, protože jsem tak trošku levá. Ale ono to vyšlo:-O:-)) Bodík je fakt zasloužený. Když jsem to zvládla já, tak to musí zvládnout každý:-)) Nebojte se toho a s chutí do toho:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo