Pravé valašské frgály
Frgály jsou tradiční krajová specialita z Valašska, která si získala oblibu po celé republice. Zkuste si připravit výborné koláče s hruškami, tvarohem, povidly nebo mákem. Máme pro vás osvědčený poctivý recept jako od babičky, tak se vrhněte na pečení.
Suroviny pro 4 kusy
4 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 18 827 kJ / 4 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,83 g |
Tuky | 151,36 g |
Vláknina | 22,84 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 759 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 624,17 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2024 16:21
13. 10. 2023 11:04
Moje zkušenosti - byla jsem na kurzu pečení frgálů ve Velkých Karlovicích. Těsto jsme pod vedením lektorky dělali s olejem. Domů jsme dostali brožuru, kde byl recept na frgály s Herou. Zajímavé, že? Takže kdo ví, jaký tuk je ve skutečnosti v těch pravých frgálech.
Peču především s máslem. Před týdnem jsem zkusila Heru do frgálů /máslo došlo/. Byla jsem mile překvapena- takové vláčné a kypré těsto jsem z másla nikdy neměla a to dělám stále stejný recept.
Jednu bábovku dělám zásadně z Hery, je lepší než z másla.
Nikdy nezatracuji nic, co předem nevyzkouším. Pravda Hera není máslo - ale víme s jistotou, že to máslo je kvalitní máslo a nebylo 3 roky někde v mrazáku v potravinových rezervách?
28. 4. 2017 15:20
9. 4. 2017 17:50
No, frgál není Sacher, že
Milan:
K té hruškové náplni...
Nejedná se o povidla jako taková, ale o původně usušené hrušky (kvůli uskladnění), které se posléze (před pečením koláčů) rozvařily (odtud i název "hrušková voda")
9. 4. 2017 17:29
9. 4. 2017 17:00
27. 2. 2016 18:25
27. 2. 2016 17:44
10. 1. 2016 17:57
22. 10. 2015 11:02
Tak co, jak to dopadlo?
No, asi nedopadlo..., když jste jako hrob.
"mléko na rozředění, kdyby povidla byla příliš hustá"
Mlíííko?
No, vlastně proč neééé, že?
Ale i do těchto "pravých" frgálů dát raději rum! ...a ani nemusí být pravý
9. 10. 2015 17:34
8. 10. 2015 16:29
4. 10. 2015 15:40
22. 8. 2014 13:01
9. 7. 2014 22:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Makový koláč s jablky II
Přidáno 15. 6. 2024 21:35
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno 15. 6. 2024 20:12
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Právě bylo uvařeno:
Květákové "mišmi"
KOPECKA uvařila před 29 minutami
Zelná polévka s klobásou
Jan Nemec uvařil před 11 hodinami
Levandulové sušenky I.
Beruna uvařila před 11 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci.
misula29 uvařila před 12 hodinami
Pšenično-žitný semínkový chléb
PetraCy uvařila před 13 hodinami
Banánové brownies
Kamilana uvařila před 13 hodinami
Rychlá kakaová buchta
lid.miroslav uvařil před 15 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
Effina uvařil před 17 hodinami
Bramborový koláč s květákem
Moanka uvařila před 18 hodinami
Květákové placičky
Karoli uvařil před 19 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: frgály recepty moravské frgále valasske frgaly recept na moravske frgale valašské frgály recept recepty valasske frgale těsto na frgale valašské frgále moravský frgál frgaly recept frgale moravské frgály frgale recept recept moravsky frgal recept na valašské frgály frgaly recept na frgály frgal recept moravsky frgal recept recept na frgale
Suroviny: mouka polohrubá, máslo, cukr, žloutek, mléko, sůl, droždí, tvaroh měkký, cukr moučkový, cukr vanilkový, pudink vanilkový, povidla švestková, cukr, povidla švestková, mouka, máslo, cukr, máslo, rum, vejce
Pravé valašské frgály
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZx1
35 názorů