Moravský králík

www.toprecepty.cz Kuchař:

Jiné maso 17 názorů

Přidat další fotografii
56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

1 králík
1,5 dl oleje
1 dl bílého vína
1 dl vody
1/2 lžičky pepře
1 ČL mleté sladké papriky
2 PL hořčice
2 PL kečupu
1 cibule
5 stroužků česneku
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Menšího králíka necháme v celku, většího naporcujeme. Olej, víno a vodu smícháme, přidáme pepř, papriku, hořčici, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek.

  2. Směs promícháme, osolíme a vlijeme na připraveného králíka v pekáči. Zakryjeme utěrkou a necháme odležet do druhého dne (nebo i déle) v chladu.

  3. Nakonec pekáč s masem v nálevu vložíme do trouby a necelé dvě hodiny pečeme při střední teplotě. Pokud bude třeba, podlijeme maso horkou vodou.

Poznámka

Přílohu zvolte podle Vaší chuti, pečivo, rýži nebo bramborovou kaši.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Moravský králík

  • jitulinek jitulinek

    recept jsem objevila až nyní. Zkusila jsem takto připravit i vepřová žebírka, pekla jsem pomalu a výsledek: úžasná mňamka :-K

    Odpovědět

  • tonnydj tonnydj(neregistrovaný)

    tonnydj@seznam.czzkusím to s tím kysaným zelím snad se to povede :-K

    Odpovědět

  • sarka 38 sarka 38

    Dá se prosím, nahradit bílé víno červeným ??

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Králíka jsem upekla a byl luxusní, opravdu to nemá chybu. Šťavnatý , výborný. Doporučuji.:-p

    Odpovědět

  • pepa pepa(neregistrovaná)

    tento recept me velice zaujal a mohu rict, ze takhle vypecenyho samecka jsem jeste nejdl :-)

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Přiznám se,moc králíka nejím,ale manžel přinesl domácího krasavce. Říkám si co s ním:-/.......Zabrouzdala jsem na internetu a tento recept se mi zalíbil,vyzkouším. :-)

    Odpovědět

  • Jana Machátová Jana Machátová(neregistrovaný)

    Dnes jsem dělala Moravského králíka, doopravdy výborný recept.:yes::-p

    Odpovědět

  • Wikouš Wikouš(neregistrovaný)

    maso se krásně rozpadá na jazyku....těsně před vložením do trouby jsem to vše ještě pokryl vrstvou kysaného zelí. vyzkoušejte!!:yes:

    Odpovědět

  • matata 8 matata 8(neregistrovaný)

    :-):-/:-K:-*:-D:yes: jeto prima mama nevi co s kralikem a todle ji nadchlo:-(:-):-/:-8:-K

    Odpovědět

  • Šrek Šrek(neregistrovaný)

    :-8jdu na to nevedel jsem co z kralikem. Ted uz vim:-

    Odpovědět

  • lili lili(neregistrovaný)

    To musím zkusit.Zrovna ted táta jednoho králíka klepl.Hold osud :-)

    Odpovědět

  • maris maris

    To se mi povedlo:-8 V tom případě máš krásnou remosku, :yes: vypadá na fotce jako černý talíř.:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    jaj maris.....vdaka...ale ten *tanier* nie je tanier...je to moja remoska;-(.....je jasne, ze fotky skresluju...mrzi ma, ze ta to zmiatlo.

    Odpovědět

  • maris maris

    Králíček vypadá moc dobře a určitě taky tak chutnal. Škoda, že momentálně žádného nemám:-S Krásná fotka - máš nádherné talíře:yes::-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    :-D...a to som si veru ani nevsimla:-D ja skapem....no to bude pravdepodobne tym, ze tento mesiac chodievame vzdy vzdy na slovensko a otecko nam nejakeho zajaca vytiahne z kotca...tak. no a fotku urcite pridam....

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo