Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Valašské frgály

Frgále - tradiční valašská specialita, která si získala oblibu po celé republice. Zkuste si i vy připravit výborné koláče s hruškami, tvarohem, povidly nebo mákem. Vláčné kynuté těsto, sladká náplň, křupavá drobenka a nadšení strávníci.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (73 min příprava + 17 min tepelná úprava)

2. 10. 2008 11:04

Suroviny

Porce: 4 ks

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie27 590 kJ / 6 594 kcal
Bílkoviny101,59 g
Tuky289,38 g
Vláknina24,90 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 144 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy883,47 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept na těsto mám z malé regionální valašské kuchařky a zbytek připravuji odhadem podle svých zvyklostí.

Na Valašsku se pečou nejvíce frgály s náplní ze sušených hrušek i s přídavkem jiného sušeného ovoce, jablek a švestek. Někteří si nakrájené, neloupané hrušky pečou v troubě a pak je pomelou a použijí, nebo i konzervují.

Recept na povidla z hrušek najdete zde

http://www.toprecepty.cz/recept/10460-hruskova-pov...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova

20. 2. 2022 09:43

:yes::yes::yes::-)<3<3<3:-K

Merylas Merylas

12. 1. 2022 09:03

Stueyina: Tak to mě mrzí. Mně se už dlouho nestalo, že by těsto nevykynulo. Tak příště už to bude tak, jak má být.:-K

Stueyina Stueyina

7. 1. 2022 18:55

Recept je dobrý , jen já měla asi špatný kvásek a vůbec mi to nevykynulo ... I tak jsou moc dobré , jen je to jako bych to dělala na způsob lineckého

janamesicova@gmail.com janamesicova@gmail.com

17. 9. 2021 20:09

Mnanka

cechina

17. 5. 2021 11:17

:-K:-K:-K:-K:-K:-K<3<3<3<3:yes:

Merylas Merylas

17. 9. 2020 21:31

LucieM.1986: Děkuji za zprávu a jsem ráda, že recept nezklamal. :-K

LucieM.1986 LucieM.1986

11. 9. 2020 07:57

Děkuji za skvělý recept. Použila jsem povidlovou a tvarohovou náplň a radu od mirisek666. Jsou vynikající a chutnají nám. Určitě jsem nedělala naposledy. :-) ;-)

Merylas Merylas

4. 8. 2020 09:47

mirisek666: Děkuji za komentář. :-K A určitě si tu výhradu vemu k srdci.:-)

mirisek666

31. 7. 2020 18:53

Naprosto skvělý recept! Děláme úplně stejné těsto. Jen malá výhrada k té trošce másla s rumem na pokapání po upečení. U nás se polévá více jak čtvrtinou másla a malým panákem rumu 1 koláč. Takže na 4 koláče přijde 1 a 1/2 přepuštěného másla a pěkně přilít rumu a k tomu dva vanilkové cukry. Frgál dělá právě ta polevá. Tím se liší od běžného koláče. A okraje se musí potřít mlékem aby byly pěkně vláčné. Pak vydrží v lednici víc než týden krásně měkký.

Merylas Merylas

29. 7. 2020 14:03

Voikukka: Děkuji moc za vyzkoušení a nádherné foto. :-K

Voikukka

25. 7. 2020 11:02

Včera vyzkoušeno s tvarohem, borůvkama a rumem Diplomatico... Super kombinace, druhý den měkké a stále chutné (většina mých koláčů je druhý den tvrdých jak bota). Děkuji za recept, zařazuji mezi oblíbené recepty a posílám foto...

Merylas Merylas

13. 5. 2020 08:38

Zlatka75: Děkuji za pochvalu, jsem moc ráda, že se Vám těsto osvědčilo a byli jste spokojeni. A taky děkuji za krásné fotografie. :-K

Zlatka75 Zlatka75

12. 5. 2020 17:01

Dnes upečeno z poloviční dávky (fotky přidány) ... všichni doma jsme navýsost spokojeni, těsto je absolutně bezkonkurenční, už jem pekla frgále podle jiných receptů, ale tento recept je prostě NEJ:-!:-!:-!

Merylas Merylas

29. 4. 2020 19:39

Nikina122: Děkuji za zprávu, vyzkoušení a foto. :-K

Nikina122 Nikina122

29. 4. 2020 12:26

Těsto je moc chutné, akorát jsem musela dosypat do robota ještě tak 4 lžíce mouky, dost se lepilo. Na množství byly 4ks akorát. Použila jsem 500g tvarohu a 1 baleni povidel na nazdobení. Drobenky mi stačila půlka. Moc díky za recept!

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: frgále - domácí výroba nejlepší recept na frgály těsto na frgaly hruškové frgály hrušková náplň do frgálu domácí frgále maková náplň na frgály nejlepsi frgal recept recepty lidové recepty pravé valašské frgály domácí frgál domácí frgály hruškový frgál hrušková náplň pravy valašský frgál tvarohovy frgal recept tvarohové frgály náplně do frgálů testo na frgale valašské recepty

Suroviny: mouka hladká, mouka hrubá, cukr moučkový, žloutek, máslo, sůl, kůra citronová, mléko, droždí čerstvé, mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, rum, máslo, rum

TopRecepty.cz

Valašské frgály

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADX7