Domácí chléb
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 31 461 kJ / 7 519 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 236,75 g |
Tuky | 41,80 g |
Vláknina | 70,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9,64 g |
Sůl | 24,00 g |
Sacharidy | 1 513,85 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 10. 2009 11:23
Už tu pod receptem proběhla dost velká diskuze, ale mně se nezdá, že by na osolení těsta ze 2 kg mouky a ještě i brambor stačily pouhé 3 lžičky soli.....přesolený chleba se jíst nedá, ale ani nedosolený není nic moc.
10. 6. 2009 09:15
Aha někdy dřív píšu, než víc čtu Díky, Merylas
9. 6. 2009 23:02
Jani, v komentářích Jolka píše, že se dá udělat v pekárně, když se suroviny vydělí 3
9. 6. 2009 22:28
Já tady něčemu nerozumím. Někdy v září jsem tady dala dotaz, jestli to jde upéct i v pekárně. Dnes chápu, že tuhle velikost neupeču, protože pekárnu už mám. Recept je od Jolky, fotka je od Jolky, ale jestli vidím dobře, tak je z pekárny, ne? Z jaké dávky teda je? Vypadá skvěle Ale určitě není a nemůže být ze 2 kila mouky!!
9. 6. 2009 19:50
do pekárny lze dát když si suroviny vydělíte třema hlídat hustotu těsta
7. 12. 2008 16:53
Samozřejmě čerstvé droždí.
7. 12. 2008 16:50
jinak droždí je nejlepší "rozmatlat" v misce s trochou cukru-krásně napění.Dělali to Kluci v akci a pokud nepeču v pekárně tak na to nedám dopustit.
7. 12. 2008 16:22
pro: Lullinka (neregistrovaný/á) - cokoli,co děláš v pekárně, jde samozřejmě udělat i bez ní. Jen si vždy musíš udělat kvásek (jde i kvasnice smíchat s moukou, ale to nemusí vyjít), smícháš všechny ingredience, přidáš vzejitý kvásek,pořádně propracuješ těsto - a tady je hlavní důvod pekárny, ta to propracuje za tebe a nendřeš se , pak necháš kynout aspoň hodinu, lépe 2. Během kynutí 2 až 3 krát srazíš těsto aby lépe kynulo a pak uplácáš tvar, který chceš mít, dáš na plech a upečeš. U konkrétních receptů jsou ičasové údaje, není vše jen pro pekárny. Ještě na okraj, raději používám čerstvé droždí a budu ho používat i až bdu mít tu pekárnu. Zrovna tak např.i sekaná atd, postup je stejný, ale v troubě. Tam si musíš vyhleda tteplotu a dobu pečení. Pekárna jen zjednoduší práci ručičkama, řeší teplotu atd. (ale je dobrá )
7. 12. 2008 16:03
Jo jo ,domácí chleba ten je nejlepší.....Poslední dobou je těžké najít recept na chleba bez domácí pekárny..Tak za tnhle moc děkuju
25. 9. 2008 18:32
Domácí pekárna je vynikající. Zvykla jsem si na ni, chleba peču tak za 3 dny, teď jsem udělala i výbornou vánočku...chce to vyzkoušet chutě rodiny. Mám menší typ, jsem jen s dětma, tak na půl kg mouky. Vůně je po celém baráku!!!
25. 9. 2008 10:42
spagetce:můžeš to dát napůl z jiné mouky jsem to ještě nezkusila ale co nevyzkoušíš nepoznáš dělala jsem ho na jednu párty dělali si ze mně srandu že si mám založit pekařství recept mám od dcery přítele a on z tohoto množství dělal malé bochánky napříč rozkrojil trochu vydlabal a dal do toho gulášovou polévku a vrchem přikryl a podával
24. 9. 2008 19:46
No, no, no, ten recept se mi nezdá. Když opominu otázku, proč péct z tak obrovského množství, tak si troufnu tvrdit, že se to do trouby nevejde. Já jsem sem dávala recept na Chleba s křupavou kůrkou, je ze 3 čtvrtlitových hrnků mouky a 1/4 lžičky instant. droždí a je tam i fotka těsta nakynutá ve velké míse. Když se to peče, jsou to 2 bochánky na celý plech. Tak nevím, kam by se vešla hmota min. ze 4 kg nakynutá 3 balíčky droždí!
24. 9. 2008 19:37
a co keby ste skusili aj chleba s krupavou kurkou z tychto stranok
24. 9. 2008 19:19
jollko,ten recept vypadá skoro dietně.Jen přemýšlím,jak ho poupravit pro toho mého diabetika-jednak bych snížila množství mouky i brambory - asi na půlku?,použila bych celozrnnou nebo žitnou, no jo, ale nebude to pak tvrdé? Jo a pro Merylas: jak plést z 1 pramene? Ze tří umím,z jednoho - si to neumím představit,i když asi tuším ...ale poraďte dámy,prosím...
24. 9. 2008 18:17
Je to pro větží rodinu vydrží dlouho měkký peču horkovzduchem vejdou se mi dva do trouby ještě pomazat slanou vodou a posypat kmínem
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 16 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 19 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 7 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 8 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 8 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 9 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 9 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 9 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 10 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 12 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 12 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Z úrody vyzrálých rajčat si uvaříme ten nejlepší domácí kečup. Ochutíme ho podle sebe, výsledek bude určitě kvalitní
Další recepty
Tématické fráze: kluci v akci domaci chleb kluci v akci pečení chleba kluci v akci domácí chleba kluci v akci cz pečení chleba domaci chleba kluci v akci domácí chléb domácí chléb kluci v akci kluci v akci domácí žitný chléb v troubě nejlepší chleba z domácí pekárny nejlepší domací chleba dýňový chleba kluci v akci nejlepší domácí chléb kluci v akci recept na chleba domácí chleba domácí chléb bez kynutí domácí chléb v troubě pečení chleba kluci v akci nejlepší chleb z domácí pekárny nejlepší recept na domácí chléb kluci v akci kluci v akci chleba
Suroviny: mouka hladká, brambory, sůl, kmín celý, droždí instantní, voda
Domácí chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZXE
19 názorů