70% Celozrnný chleba z domácí pekárny

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 16 názorů

Suroviny

100 ml kefíru
250 ml vody
2 lžíce bramboráku v prášku
1,5 lžičky soli
2 lžičky olivového oleje
lžička cukru
200 g pšeničné celozrnné mouky
130 g žitné celozrnné mouky jemné
30 g pšeničných klíčků (Natural)
130 g hladké mouky
10 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program Celozrnný.

  2. Chlebík je trošínku tužší, ale lehounký.

  3. Kefír používám domácí, je hodně hustý. Máte-li kupovaný, odeberte z odměřené vody 2-3 lžíce, pak by mělo být vše v pořádku.

Poznámka

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: 70% Celozrnný chleba z domácí pekárny

  • sekule sekule(neregistrovaný)

    cathleen: děkuji stačí:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    sekule: hladká mouka je obyčejná hladká (jak jinak ji mám nazvat?).

    Odpovědět

  • sekule sekule(neregistrovaný)

    dotaz na 130g hladké mouky je mouka hladká, nebo mouka hladká chlebová dík :-)

    Odpovědět

  • Pekliska Pekliska(neregistrovaná)

    Můžu dát místo klíčku dýni,sezam,a len nebo slunečnici.nemůžu dát místo toho bramboráku jeden nastrouhaný brambor?děkuji za radu...:-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Daja: neudělalas špatně asi nic, chlebík se takhle propadne, je-li v něm příliš mnoho droždí nebo tekutin. Droždí je v receptu málo, tím by to být nemělo. Spíš si myslím, žes měla kupovaný kefír, mám pravdu? Ten je trošínku řidší, než domácí, který požívám, a tak je potřeba ubrat asi 2-3 lžíce z odměřené vody. Dopíšu to do receptu;-)

    Odpovědět

  • Daja Daja(neregistrovaná)

    Chlebík moc dobrý,ale mně se propadl. Byl až k vrchu mísy,ale najednou šup a prostředek byl dole. Co jsem mohla udělat špatně

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    cathleen:tento chlebík jsem pekla v neděli byl super,že pro velký úspěch jsem ho pekla včera znova přidala jsem včera ještě trochu slunečnicových semínek;-)dávám bod a plně doporučuji +1:yes:;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Lucííísku, chlebík jsme měli dva dny, byl výborný. A ty rohlíky? Potřebovala bych vidět recept, podle kterého je maminka dělala...najdeš mi ho, prosím? Pak ti písnu, proč si myslím, že byly ztvrdlý. (Mamka je mohla třeba i při pečení v troubě vysušit - i to stačí, aby rohlíky brzo tvrdly.)

    Odpovědět

  • Luciiisekk Luciiisekk

    Dobrý den. Chci se zeptat,jak dlouho vydrží chlebík měkký ? Mamka dělala rohlíky,ale druhý den byly tvrdý. Čím to může být ? :)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(neregistrovaný)

    Pšeničné klíčky se běžně dají koupit ve zdravé výživě a jsou to takové světlé šupinky. Jsou výborné i lehce opražené, pak chutnají jako oříšky;-)

    Odpovědět

  • san san(neregistrovaný)

    Prosím o radu.Nikdy jsem nepoužívala a tak ani nevím kde koupit pšeničné klíčky,popř.jak vypadají?díky:-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Myslím tenhle Bramborák v prášku Natura - na fotce http://www.primapekarna.estranky.cz/fotoalbum/chle...
    Chlebík báječně ochutí i ovoní.

    Odpovědět

  • moni37 moni37

    myslíte bramborvé těsto?:-(

    Odpovědět

  • ja0411 ja0411

    Dnes peču podruhý,je výborný:yes::-!:-!:-!Posílám bodík a díky za príma recept:-p:-!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

1 2

Tématické fráze: celozrnný chléb z domácí pekárny domácí chleba recepty pekárna chleba chleba recept celozrnný chléb domácí chleba domácí chléb celozrnný chléb z pekárny domácí pekárna celozrnný chléb celozrnný chléb recept domácí celozrnný chléb chleba z domácí pekárny chleba pekárna na chleba pekárna chleba recepty celozrnný chléb domácí pekárna domácí pekárna chleba recepty na domácí chleba recepty na chleba celozrnny chleba

Zapomněl/a jsem heslo