Domácí bílý chléb

www.toprecepty.cz Kuchař:

Slané pečivo 33 názorů

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

1/2 kg hladká mouka
2 menší uvařené a nastrouhané brambory
1,5 ČL soli
1,5 PL kmínu
1,5 PL octa
1,5 ČL cukru
40 g droždí
220 - 230 ml vody
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, nastrouhané brambory, sůl, kmín a ocet. V hrníčku zaděláme z vlažné vody, cukru a droždí kvásek, přidáme do mísy a zaděláme tužší těsto (kuchyňská mechanizace se hodí, ale ne každá správně zadělané těsto utáhne.

  2. Zadělané těsto necháme zhruba hodinu a půl kynout v míse. Pak z těsta vyválíme dva bochníčky, které položíme na pomoučněný plech.

  3. Předem si rozpálíme troubu na 150°C, dolů do trouby strčíme kastrůlek s vodou. Bochníčky lehce potřeme vodou a 20 minut pečeme.

  4. Po 20 minutách zvýšíme teplotu na 200°C a ještě zhruba 35 minut dopékáme. Během pečení potíráme bochníčky vodou.

Poznámka

Těsto bramborama trošku řídne, tak s vodou opatrně (záleží dokonce na tom, jestli jsou brabmory vařené v den přípravy nebo den předem. Pak jsou trochu sušší). Vody tedy raději míň a během vymíchávání po troškách přilévat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí bílý chléb

  • Pavlína Pavlína(neregistrovaná)

    Chleba mi z boku celý prasknul, co dělám špatně??? může to být tím, že jsem začínala 15 minut na 250 a pak teprve přešla na 150 stupňů?

    Odpovědět

  • Martina29 Martina29

    Už to kyne :-p:-8, tak jsem zvědavá jak se povede;-):-K

    Odpovědět

  • Luciferka Luciferka(neregistrovaná)

    Prosím o radu, dělám vše podle postupu, chlebík je výborný, ale mám ho pořád dost nízký, co s tím?Díky za pomoc :-//

    Odpovědět

  • Tomáš Tomáš(neregistrovaný)

    pekař: mám novou domácí pekárnu a chci zkusit nějaký dobrý chléb upéct. Rád bych nějaký recept . Děkuji tomáš Boroš tomasboros@seznam.cz

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Lucie:nějak se mi umazal kus textu. Do těsta jsem přidala lněné semínko...

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Včera jsme dojedli kupovaný chléb a obchody o víkendu na vsi zavřené, tudíž jsem se pustila do pečení a tento recept je jednoduchý a výsledek je výborný. Do těsta jsem a už zbyl jen kousíček.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Len som piekla opačne, ako píšu v postupe - najpr na 200 stupňov a potom asi na 160 stupňoch som dopekala...:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    jak to že jsem nehodnotila, dyk ho dělám :-O:-O:-8:-8:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    magdalenka:hezounká fotečka a tedy i velmi chutný chlebík :-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nechcelo sa mi do obchodu, tak som sa rozhodla pre tento recept, foto prikladám, chuťovo výborný! Miesila som ručne, nechcelo sa mi vyťahovať DP, mám rada prácu s cestom.

    Odpovědět

  • pekař pekař(neregistrovaný)

    Zašlu osvědčené recepty na pravý kváskový chleba našich babiček.To co pečete,jsou buchty z kvasnic,ale pravý zdraví prospěšný chleba je pouze kváskový,z žitné mouky.Zkuste péct chleby podle osvědčených starých receptů,jsou super a velmi jednoduché z 5 surovin z toho jeden je kmín,který nemusí být:-))Takže mouka,kvásek,voda a sůl.Toť vše:-)):-)

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Skvělý recept na chléb.Povedl se na poprvé a chutnal celé rodině.Děkuji a doporučuji vyzkoušet :yes:;-):yes:

    Odpovědět

  • Rezident Rezident(neregistrovaný)

    Chleba výbornej, jen se mi vždycky připeče spodní stranou k pečícímu papíru. Poradí někdo????:-//

    Odpovědět

  • Michel Michel(neregistrovaný)

    Dneska jsem si ho upekla. Je úplně super. Zítra peču znova.!!!!!:yes::-D

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    já doma místo brambor,přidávám rozmočenou patku z chleba.nám to víc chutná

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo