Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší polévkovou konzistenci, ale za zkoušku rozhodně stojí i tato krémová, která nás svou jemnou chutí okouzlí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 962 kJ / 1 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,80 g |
Tuky | 128,19 g |
Vláknina | 19,46 g |
Cholesterol | 340 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 10,25 g |
Sacharidy | 94,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento guláš je opravdu poctivý, hustý, jemně smetanový a s vynikající chutí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2021 18:16
Tak když už tedy smetana, pak bych se nebál ani kyselých okurek a rybí hlavy. Dobrou chuť.
9. 1. 2021 13:26
Dobrý den, přidávám fotečku. Se smetanou jsem to neznala a je moc dobrý.
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
3. 1. 2021 18:41
Dělám ho stejně,jen bez smetany..zahustím mlékem a moukou.:) Výborná záležitost. :)
29. 11. 2020 20:42
Stejný recept, jak moje rodina dělá už pomalu 3 generace. Ovšem bez smetany. To jsem nikdy nepochopil...proč jako...kvůli zjemnění chuti? Tak to míň okořením. Obecně já vařím od "oka" jak by řekli thaici foneticky "aga aga" = tak akorát, podle očí. Jinak slušný tip jak vylepšit recept je místo vody, dát vývar, já dal 1,5l hovězího, silného jak by řekl pan Pohlreich (noha od prd*le). netřeba žádný bujon a chuť byla jinde. Asi by se na tu smetanu fakt vykvák.
24. 4. 2020 11:13
Moc dobry, zahustila jsem nastrouhanou bramborou, a nedávala smetanu :) ![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
![:no: :no:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/29.png)
19. 4. 2020 11:56
Robas: Sdílím Tvůj názor .. to jídlo samozřejmě může být s jistým sebezapřením poživatelné, ale s gulášem to opravdu nemá naprosto NIC společného. Proboha, recept na guláš prostě nemůže obsahovat větu : "osmažte cibulku do sklovata" !!!! Karamelizace cibulky patří k základním technologickým postupům při přípravě jakéhokoliv typu guláše a nedá se uspěchat, právě naopak. Trvá to minimálně hodinu a čtvrt a rychleji to prostě nejde. A smaží se do tmava, nesmí se to ovšem přehnat. Tu smetanu do "guláše" .. to snad ani nechci komentovat.
14. 4. 2020 14:31
Uvařeno už po několikáte a nám chutná, vody dávám 1,7l to co se vleze do konvice na ohřatí vody
8ks špekáčků a 6-7ks stroužku česneku a dále dle receptu, koření dle oka..a vždy nám chutnal.
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-Q :-Q](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/3.png)
11. 3. 2020 01:30
Tenhle recept chválí hromada lidí, přitom je v něm oproti standardnímu buřtguláši navíc jen smetana a "namíň" nedosmažená cibule. Kromě toho mně osobně tam chybí kmín a více česneku. Buřtguláš, který děláme doma, má nejblíž k fotkám od Colomba65 (tam bude o dost víc vody, nebo o dost míň smetany
). Vzhledem k množství komentářů bych rád vyzkoušel recept přesně tak, jak je napsán a proto tímto prosím autorku o uvedení pokud možno přesného množství VODY (zřejmě nejsem první). Děkuji
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
9. 3. 2020 12:29
![:-(( :-((](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/14.png)
Smetanu do guláše? To si pletete s kuřetem na paprice ????????
A když už tu "paní kuchařko" kritizujete ostatních 150 receptů, tak byste aspoň měla vědět, co dělá barvu jakéhokoli guláše. Páč když slyším paprika, začínám vidět rudě
![:-// :-//](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/8.png)
Barvu guláše totiž dělá cibule, čím tmavší cibule, tím tmavší guláš, víme?
27. 1. 2020 10:52
Včera jsem nento guláš dělala ,použila jsem vývar z uzeného masa a smetanu také ,co na to říct Mňamka ![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
27. 1. 2020 09:24
Petrpan: Nikdy do buřtguláše nedávám smetanu, nějak mi to s uzeninou nejde dohromady, buřtguláš ale miluju, i když uzeniny nejím
17. 1. 2020 13:47
Dnes udělaný a super. Díky za velmi dobrý tip. ????????????????????????????????S. J. Kántry ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
15. 1. 2020 19:44
Dobrý den, dnes jsem zkusila vás recept, ale neměla jsem doma smetanu na vaření, ale ke šlehání. Guláš je hutnejsi, neudělala jsem chybu s tou smetanou?
![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
25. 11. 2019 13:04
Guláš je skvělý, dnes jsem vyzkošel. Bohužel nebyla smetana, ale dal jsem tem kvalitní máslo a nemá chybu. Příště určitě vyzkouším se smetanou.![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
6. 6. 2019 10:41
Kolik té vody prosím? :)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Piškotové dortíčky s rybízem
Přidáno před 5 hodinami
Guláš na slanině s francouzskou hořčicí
Přidáno před 8 hodinami
Škvarky z hokkaidó dýně
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí křupavé česnekové nudličky
Přidáno před 13 hodinami
Zelné placičky se sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Barevný piškot bez mouky
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jahůdkový dortík
mikymajky uvařila před 35 minutami
Vepřové kostky na houbách
vakl1 uvařila před 1 hodinou
Vepřové plátky v cikánské omáčce
Moanka uvařila před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
marketa.stockova@centrum.cz uvařila před 2 hodinami
Cuketa s rajčátky, mrkví a parmezánem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Šátečkové koláčky s tvarohem a meruňkami
Mizera uvařila před 3 hodinami
Domácí knedlík od maminky
Miroslava50 uvařila před 4 hodinami
Krtkův dort na plechu
gumajzka uvařila před 5 hodinami
Salát z řapíkatého celeru
Ivcatkoo uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: buřt guláš s bramborem buřtguláš bramborový guláš nejlepší buřtguláš buřt guláš bramborový guláš podle babičky buřtguláš s brambory burtgulas recept jak vařit buřt gulaš buřtguláš s bramborami recept bramborovy gulas recept recept na buřtguláš buřtguláš s bramborami vuřtguláš buřt guláš recept recept burtguláš bramborový buřtguláš buřgulaš nejlepší bramborový guláš recept na bramborový guláš
Suroviny: uzenina, brambory, cibule, olej, česnek, sůl, pepř, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, smetana na vaření, mouka hladká
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqgL
106 názorů