

Pečené kuře se špenátovými bramborami
Suroviny
- Pro 4 osoby:
- 1 kuře
- 750 g brambory
- koření
- sůl atd.
- mražený špenát
- olej
Postup přípravy receptu
Očištěné kuře nebo kuřecí čtvrtky posolíme ze všech stran a rozložíme na sádlo nebo 1 celé máslo. Nejlepší je péct kuře v dušáku.
Pokrájíme kousky slaniny (špeku) a trochu podlijeme vodou a dáme do trouby.
Pečeme při 170°C asi půl hodiny, odklopíme víko a přisypeme pokrájený česnek, aby byl po celé ploše. Dáme podlité opět zpět péct, mezitím pokrájíme na kostičky 3 cibule.
Po čase opět přidáme cibuli, né na maso, ale pod něj a kuře posypeme grilovacím kořením a ještě dopékáme. Doba pečení je závislá na velikostí kousků a na teplotě pečení. Já peču kuře asi 1 a půl hodiny. Musí být kůrčička dobře udělaná, proto před koncem pečení odklopím vrch pekáče a dopékám.
Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Slité brambory osmažíme na pánvi s olejem, s kouskem česneku, paprikou, kmínem a pepřem.
Mezitím si podusíme mražený špenát (kupuji celé listy od firmy bonduelle). Když jsou brambory osmahlé, tak přimícháme špenát a dochutíme podle chuti.