Pečené kuře se špenátovými bramborami

lenka Kuchařka:

Drůbeží maso 2 názory

54

Suroviny

Pro 4 osoby:
1 kuře
750 g brambory
koření
sůl atd.
mražený špenát
olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuře nebo kuřecí čtvrtky posolíme ze všech stran a rozložíme na sádlo nebo 1 celé máslo. Nejlepší je péct kuře v dušáku.

  2. Pokrájíme kousky slaniny (špeku) a trochu podlijeme vodou a dáme do trouby.

  3. Pečeme při 170°C asi půl hodiny, odklopíme víko a přisypeme pokrájený česnek, aby byl po celé ploše. Dáme podlité opět zpět péct, mezitím pokrájíme na kostičky 3 cibule.

  4. Po čase opět přidáme cibuli, né na maso, ale pod něj a kuře posypeme grilovacím kořením a ještě dopékáme. Doba pečení je závislá na velikostí kousků a na teplotě pečení. Já peču kuře asi 1 a půl hodiny. Musí být kůrčička dobře udělaná, proto před koncem pečení odklopím vrch pekáče a dopékám.

  5. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Slité brambory osmažíme na pánvi s olejem, s kouskem česneku, paprikou, kmínem a pepřem.

  6. Mezitím si podusíme mražený špenát (kupuji celé listy od firmy bonduelle). Když jsou brambory osmahlé, tak přimícháme špenát a dochutíme podle chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené kuře se špenátovými bramborami

  • Stamare Stamare

    Vypadá to báječně a ještě lépe to musí chutnat :-p. Zítra jdu na to ;-).

    Odpovědět

  • mari1912 mari1912

    Právě jsem tohle kuřátko dopekla a v kombinaci se špenátovými bramborami je opravdu skvělé.Dávám bodík;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo