Buřtguláš

Jarca87 Kuchařka:

Bramborová jídla 25 názorů

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

1 lžíce hladké mouky
2 lžíce sladká paprika
cibule
olej
1 lžíce mletý kmín
1 kg brambor
3 nožičky klobásky
zakysaná smetana (nemusí být)
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno, brambory nakrájíme na kostičky, klobásky podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme.

  2. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř do měkka cca 15 minut. Hladkou mouku si rozkvedláme v zakysané smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám.

  3. Když vše začne bublat, přidáme klobásky a dobře provaříme, ke konci dochutíme.

Poznámka

U nás doma ho máme moc rádi hned se po něm zapráší. Zkuste a nebudete litovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Buřtguláš

  • Pepík Pepík(neregistrovaný)

    Co kuchař, to jiný guřtguláš, ale jedna zásadní věc je, ža se nikdy nemá dobrý buřtguláš zahušťovat moukou.
    Zahuštění musí být z cibule a brambor.(malá rada: dávat o cibuli více a část brambor nakrájet na malé kousky, které se rozvaří a guláš zahustí).
    Mouka ztrhne guláši chuť !

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Také jsem dnes dělala,ale trochu pikantní;-)jen jsem dělala na sádle,výborné špekáčky a uzená červená paprika,gulášové koření atd;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jan: autorka se překlepla, opraveno;-)

    Odpovědět

  • Jan Jan(neregistrovaný)

    v postupu je to trošku divné,, Na oleji zpěníme cibuli, přidáme cibuli, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř do měkka cca 15 min. tak zpěnit cibuly a pak ji tam přidat?:-)) a vše podlijeme to je ta cibule a koření? a brambory tam nedáme??:-S:-D

    Odpovědět

  • aginca aginca

    To vypadá famózně!!!
    Určitě to někdy zkusíme s mamkou :yes:

    Odpovědět

  • jameson61 jameson61(neregistrovaný)

    Tu mouku prosím vás nekvedlejte ve smetaně, jenom tehdy, pokud chcete mít v guláši noky :-(( Smetanu raději zvlášť:yes:

    Odpovědět

  • zLoun zLoun(neregistrovaný)

    Vážení - žádnej olej, ale poctivé domácí škvařené sádlo. A poctivé buřty. Cibule raději víc - neškodí a zahustí - na sádle pozvolna dohněda. Teprve pak přidat buřty a pozvolna opékat. Hlavně - před přidáním papriky sundat z plotýnky, vmíchat papriku - setrvačností se krásně spojí a nezhořkne. Dále přidat vývar, brambory i s vodou, koření dle chuti a nechat dusit. Přidat pálivou papriku nebo chilli dle chuti (habaněro, chipotles, birds eye apod.) a dusit tak 20 min.
    Na zahuštění zkuste lámanou pohanku... No a na závěr kelímek smetany, zamíchat a podávat... Nemá chybu...

    Odpovědět

  • Roman Roman(neregistrovaný)

    Vyzkoušel jsem tento recept a je výborný :yes:

    Odpovědět

  • ella ella(neregistrovaná)

    :-)) dáváte česnek????

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    empík: jooo, také ho dělám na sádle :yes:

    Odpovědět

  • empík empík(neregistrovaný)

    pomóóóc. všude olej. :no: proč ne sádlo????? :yes:

    Odpovědět

  • Tomáš Fuk Tomáš Fuk(neregistrovaný)

    Dobrý recept, děkuji za podání informace . Byl to můj první buřt guláš. Místo smetany dávám vodu.:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jarčo87, není zač, ale snažila jsem se a dala 1:yes::-!

    Odpovědět

  • Jarca87 Jarca87(autor receptu)

    Bibinko máš to moc pěkné,děkuji za přidání obrázku.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Tak jsme večeři dobaštili,:-p pochutnali si a na čem?:-?- přidala jsem fotku a do buřtguláše nedávám smetanu.http://toprecepty.cz/recept/3448-burtgulas/

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo