Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buřtguláš

Co kuchař, to jiný buřtguláš, nicméně jedno mají přeci jen společné - brambory, uzeninu a sladkou papriku. Někdo přidává na zahuštění více cibule nebo nastrouhaný brambor. Někdo používá mouku, stejně jako náš recept. Chuť můžete doplnit kysanou smetanou.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

4. 1. 2009 16:30

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 703 kJ / 1 841 kcal
Bílkoviny117,88 g
Tuky49,87 g
Vláknina31,07 g
Cholesterol 462 mg
Sodík 5,75 g
Sůl13,20 g
Sacharidy214,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

U nás doma ho máme moc rádi hned se po něm zapráší. Zkuste a nebudete litovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Pepík

28. 8. 2014 06:06

Co kuchař, to jiný guřtguláš, ale jedna zásadní věc je, ža se nikdy nemá dobrý buřtguláš zahušťovat moukou.
Zahuštění musí být z cibule a brambor.(malá rada: dávat o cibuli více a část brambor nakrájet na malé kousky, které se rozvaří a guláš zahustí).
Mouka ztrhne guláši chuť !

savlinka

4. 3. 2014 15:58

Také jsem dnes dělala,ale trochu pikantní;-)jen jsem dělala na sádle,výborné špekáčky a uzená červená paprika,gulášové koření atd;-)

spagetka

5. 2. 2014 13:32

Jan: autorka se překlepla, opraveno;-)

Jan

5. 2. 2014 13:30

v postupu je to trošku divné,, Na oleji zpěníme cibuli, přidáme cibuli, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř do měkka cca 15 min. tak zpěnit cibuly a pak ji tam přidat?:-)) a vše podlijeme to je ta cibule a koření? a brambory tam nedáme??:-S:-D

aginca

30. 7. 2013 18:24

To vypadá famózně!!!
Určitě to někdy zkusíme s mamkou :yes:

jameson61

19. 7. 2013 21:30

Tu mouku prosím vás nekvedlejte ve smetaně, jenom tehdy, pokud chcete mít v guláši noky :-(( Smetanu raději zvlášť:yes:

zLoun

25. 6. 2013 20:10

Vážení - žádnej olej, ale poctivé domácí škvařené sádlo. A poctivé buřty. Cibule raději víc - neškodí a zahustí - na sádle pozvolna dohněda. Teprve pak přidat buřty a pozvolna opékat. Hlavně - před přidáním papriky sundat z plotýnky, vmíchat papriku - setrvačností se krásně spojí a nezhořkne. Dále přidat vývar, brambory i s vodou, koření dle chuti a nechat dusit. Přidat pálivou papriku nebo chilli dle chuti (habaněro, chipotles, birds eye apod.) a dusit tak 20 min.
Na zahuštění zkuste lámanou pohanku... No a na závěr kelímek smetany, zamíchat a podávat... Nemá chybu...

Roman

4. 5. 2013 13:09

Vyzkoušel jsem tento recept a je výborný :yes:

ella

18. 12. 2012 12:08

:-)) dáváte česnek????

Pavla

11. 6. 2012 18:04

empík: jooo, také ho dělám na sádle :yes:

empík

7. 3. 2012 15:05

pomóóóc. všude olej. :no: proč ne sádlo????? :yes:

Tomáš Fuk

2. 1. 2012 12:50

Dobrý recept, děkuji za podání informace . Byl to můj první buřt guláš. Místo smetany dávám vodu.:-))

Bibinka

12. 1. 2009 14:54

Jarčo87, není zač, ale snažila jsem se a dala 1:yes::-!

Jarca87

12. 1. 2009 12:41

Bibinko máš to moc pěkné,děkuji za přidání obrázku.

Bibinka

11. 1. 2009 19:34

Tak jsme večeři dobaštili,:-p pochutnali si a na čem?:-?- přidala jsem fotku a do buřtguláše nedávám smetanu.http://toprecepty.cz/recept/3448-burtgulas/

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: burgulas buřtguláš se smetanou recept na burgulas buřt guláš se smetanou jak se děla buřtguláš buřtguláš na pivě vuřtguláš vuřt guláš buřtgulas na pivu výborný buřtgulás pikantní buřtguláš domácí buřtguláš pravý buřtguláš jak se vari burtgulas buřguláš recept bur gulas burdgulas jednoduchý buřtguláš buřstguláš buřtguláš s fazolemi

Suroviny: mouka hladká, paprika sušená sladká, cibule, olej, kmín mletý, brambory, klobása, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Buřtguláš

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8z5