Knedlo, tofu, zelo - vegan
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 235 kJ / 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,18 g |
Tuky | 15,47 g |
Vláknina | 8,16 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 726 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 9,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Takto připravené jídlo je nejen veganské, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr), ale i velmi lehké, dá se použít při redukční dietě.
Veganská výživa je velmi zdravá a bohatá na vitamíny, viz. webové stránky, na kterých se dozvíte více:
Veganské recepty:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 2. 2015 12:24
11. 2. 2015 11:01
Tofu je zdrojom vysoko kvalitných bielkovín, ale aj horčíka, vápnika, železa a vitamínov B, E...nebudem rozpisovať, to si každý vie nájsť.
Na druhej strane veganstvo nie je plnohodnotné stravovanie, to je dokázané, pretože niektoré živiny, napr. B12, sú obsiahnuté len v živočíšnej potravine.
Dospelý človek by ale nemal jesť mäso častejšie ako 2x týždenne. Predišiel by tak mnohým problémom a chorobám ( viem, o čom hovorím, otecko bol kedysi hospitalizovaný pre vysoký nadbytok živočíšnych bielkovín, odvtedy sa neprekrmoval mäsom ).
Človek sa vyvinul ako všežravec, tak by mal jesť všetko, pestro, ale s mierou. Každý extrém nie je dobrý.
Chuťové poháriky si ničíme používaním kadejakých dochucovadiel, prílišným solením a prekoreňovania potravy, nerozoznajú nám potom čisté chute. A tak zelenina je pre vysoké percento ľudí nechutná, ak to človek neprekorení alebo neplácne kus mäsa, tak je to mdlé, nechutné. Škoda, ochudobňujeme sa sami o krásne ňuansy chutí.
11. 2. 2015 10:21
Tofu mi žaludek nestráví,ať délám co dělám. Jednoduše ho pošle dál.
11. 2. 2015 10:00
4. 10. 2014 16:17
8. 5. 2013 10:44
8. 5. 2013 10:31
8. 5. 2013 09:18
8. 5. 2013 07:02
7. 5. 2013 22:20
7. 5. 2013 21:14
7. 5. 2013 20:01
7. 5. 2013 19:19
7. 5. 2013 19:13
7. 5. 2013 18:51
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 7 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 7 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 8 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 10 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 10 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 10 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 11 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 11 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: veganské knedlíky vegan recepty tofu recepty zdravá výživa vegetariánské knedlo zelo veganské vepřo knedlo zelo recepty z tofu vegan knedlik veganske knedlo vepro zelo veganske knedlo zelo nadýmá tofu vegan knedlíky knedlo zelo pro vegetariány knedlo zelo vegetarianske vegetariánské knedlo zelo vepřo vegetariánské vepřo knedlo zelo tofu recepty vegan knedlik vegan vege vepro knedlo zelo knedlo zelo vepro vegan recept knedliky zdravá výživa
Suroviny: tofu marinované, zelí sterilované, knedlík polentový, cibule, olej, mouka hladká, kmín celý, sůl, cukr
Knedlo, tofu, zelo - vegan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gDyG
19 názorů